Preşedintele şi premierul, solidari cu militarii răniţi în Afganistan

Dancila Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă au transmis sâmbătă un mesaj de solidaritate militarilor care răniţi în Afganistan, în care le-au transmis totodată că se asigură că primesc cele mai bune îngrijiri şi că îi aşteaptă cu bine acasă.

„Gândurile mele se îndreaptă astăzi către militarii români răniţi în timpul misiunii pe care o desfăşoară în Afganistan. Le urez însănătoşire grabnică şi multă putere să treacă cu bine peste aceste momente critice. De asemenea, familiilor militarilor noştri le transmit că sunt alături de ele şi le asigur că cei dragi primesc cele mai bune îngrijiri medicale. Militarii români dau dovadă întotdeauna de profesionalism, iar dedicarea cu care îşi desfăşoară activitatea în teatrele de operaţii contribuie la menţinerea păcii şi securităţii internaţionale.”, se arată în mesajul preşedintelui Klaus Iohannis, publicat sâmbătă de Administraţia Prezidenţială.

Premierul Viorica Dăncilă a arătat, la rândul său, că este alături de militarii răniţi sâmbătă în misiunea din Afganistan, care şi-au pus vieţile în pericol luptând pentru menţinerea păcii şi securităţii internaţionale.

„Împreună cu ministrul Apărării ne-am asigurat că eroii noştri primesc cele mai bune îngrijiri medicale. Le doresc sănătate, putere şi îi aşteptăm cu bine acasă, alături de familiile şi de camarazii lor. Mulţumesc încă o dată militarilor români pentru dedicarea, profesionalismul şi patriotismul pe care le dovedesc în cadrul misiunilor la care participă alături de aliaţii noştri.”, a subliniat premierul, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Cei patru militari români din cadrul Batalionului 300 Protecţia Forţei „Sfântul Andrei” răniţi sâmbătă, 13 aprilie, în jurul orei 10 (ora României), în Afganistan, sunt acum în stare stabilă şi se află internaţi la spitalul militar de tip ROL 3 al Bazei Aeriene Kandahar, a informat Ministerul Apărării Naţionale.

afganistan soldatiMilitarii răniţi în atac sunt plutonierul Dănuţ Donţu şi caporalii clasa a III-a Cosmin-Cătălin Goleanu, Cristian Gabăr şi Ionel Cristea.

În urma incidentului a rezultat şi avarierea vehiculului blindat de tip MRAP cu roller în care se aflau militarii.

La nivelul batalionului s-a constituit o comisie pentru cercetarea circumstanţelor producerii evenimentului, condusă de şeful de stat major al unităţii, a precizat MapN.