Președintele, ”TAXAT” de un deputat: Prin neinvitarea premierului Dăncilă la Summitul de la Sibiu, Klaus Iohannis a dat cu paltonul peste diplomație

Dancila Iohannis

Deputatul de București, Beatrice Tudor, a transmis un comunicat de presă prin care a luat atitudine împotriva președintelui Iohannis, legată de neinvitarea premierului Dăncilă la Summitul de la Sibiu.

  • ”Prin neinvitarea premierului Dăncilă la Summitul de la Sibiu, Klaus Iohannis a dat cu paltonul peste diplomație și peste ceea ce trebuia să fie un prilej de solidaritate națională”

Deputatul PSD de București, Beatrice Tudor, consideră că șeful statului transpune conflictul pe care-l are cu Guvernul României în mod gratuit și inutil în sânul Uniunii Europene, în condițiile în care președintele României a decis să nu o invite pe premierul Viorica Dăncilă la Summitul de la Sibiu. Beatrice Tudor a mai afirmat că exercitarea de către România a Președinției Consiliului UE trebuia să fie un prilej de unitate națională și o ocazie pentru ca decidenții statului român să fie solidari, în beneficiul României.

beatrice tudor iohannis“Am luat act cu maximă dezamăgire de hotărârea președintelui Iohannis de a nu o invita pe doamna Viorica Dăncilă, prim-ministrul României, la Summitul de la Sibiu.

Nu doar că Guvernul condus de doamna Dăncilă a exercitat una dintre cele mai de succes președinții rotative din ultimii ani și nu doar că invitarea sa era un minim gest protocolar pe care șeful statului era obligat, ca înalt demnitar și ca bărbat, să-l facă, dar Președinția Consiliului UE trebuia să fie un moment de unitate națională și un prilej ca decidenții statului român să dea dovadă de solidaritate. Președintele Iohannis a ratat cu brio șansa de a fi cu adevărat demn de funcția pe care o ocupă.

  • A ales să exporte scandalul pe care-l are cu Guvernul în sânul Uniunii Europene, comportându-se ca un scandalagiu.

Iar faptul că recurge la acest gest cu doar câteva luni înainte de alegerile prezidențiale, îl face să fie un scandalagiu speriat că va pierde funcția. Practic, președintele a aruncat cu paltonul peste diplomație și peste solidaritatea națională”, a declarat Beatrice Tudor.

Deputatul PSD de București a mai afirmat că președintele Iohannis a căutat să submineze de la bun început Președinția Română a Consiliului UE.

Tudor Beatrice“Ținem cu toții minte că la începutul anului, președintele Iohannis exprima public îngrijorarea sa închipuită referitor la capacitatea Guvernului de a gestiona Președinția rotativă.

Apoi, când s-a dovedit că Guvernul României este mai mult decât capabil și când dosarele închise s-au dovedit mai numeroase decât cele ale președinției austriece, spre exemplu, șeful statului nu și-a cerut scuze pentru declarațiile sale inițiale. Este păcat că drept primul om în stat se comportă într-un asemenea mod”, a mai spus Beatrice Tudor.