sâmbătă, septembrie 23, 2023

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor: Legat de Schengen, Comisia ar trebui să aibă o putere mult mai mare legat de ceea ce face Austria

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, că ar trebui să aibă Comisia Europeană o putere mult mai mare în legătură cu atitudinea Austriei privind aderarea la spaţiul Schengen.

„Legat de Schengen, Comisia ar trebui să aibă o putere mult mai mare legat de ceea ce face Austria. Dacă doreşte Comisia (ca România să fie acceptată în spaţiul Schengen), doreşte Parlamentul (European) şi doreşte marea majoritate a statelor membre este inacceptabil ce face Austria cu România. După mai bine de 12 ani de când noi îndeplinim criteriile este inacceptabil şi trebuie o intervenţie fermă”, a afirmat Kelemen Hunor, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că „să fii patriot” înseamnă să ţii cont de interesele României în Comisia Europeană şi în Consiliul European.

„Şi Austria are interese, chestia asta cu migraţia şi că nu funcţionează sistemul informatic pentru Schengen nu poate să convingă pe nimeni. De aceea, eu cred că, acolo unde are Austria interese, noi trebuie să fim extrem de fermi şi extrem de hotărâţi şi să spunem – oameni buni, ori acceptăm ceea ce e de acceptat, dacă nu acceptaţi voi că noi am îndeplinit criteriile şi trebuie să intrăm în spaţiul Schengen, atunci discuţiile trebuie purtate mai hotărât şi mai puternic ţinând cont de interesele României”, a menţionat liderul UDMR.

Premierul Marcel Ciolacu a avut, marţi, o întâlnire, la Palatul Parlamentului, cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi deputaţii şi senatorii acestei formaţiuni.

Potrivit unor surse politice, prim-ministrul a explicat reprezentanţilor UDMR măsurile fiscale pe care Guvernul urmează să îşi asume răspunderea.

Alături de Ciolacu la această întâlnire au fost prezenţi ministrul de Finanţe, Marcel Boloş, şi vicepremierul Marian Neacşu.

Sursa: AGERPRES

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner