Presura(deputat PSD): Premierul Cîțu își continuă campania cu promisiuni neonorate și măsuri guvernamentale

Presura

”Premierul Cîțu își continuă campania cu promisiuni neonorate și măsuri guvernamentale”, consideră deputatul PSD Dolj Alexandra Presaura.

  • ”La ultima ședință de guvern s-a aprobat OUG care reglementează posibilitatea ca UAT-urile să se împrumute de la Trezoreria Statului, inclusiv pentru cofinanțarea proiectelor de investiții din fonduri europene.

Ca de obicei domnul Cîțu ne anunță că este o veste „fantastică”, dar uită că această metodă a fost utilizată și în anii trecuți pentru acoperirea unor cheltuieli urgente. Deci nimic nou sub soare.”, scrie social-democrata într-o postare pe facebook.

Presură precizează că această, măsura de acoperire a cofinanțării prin împrumuturi nu poate fi pusă în practică decât de uat-urile mai bogate, cu venituri bugetare ridicate și certe pentru a putea rambursa împrumuturile.

Parlamentarul remintește faptul că Guvernul Cîțu a promovat cofinanțarea proiectelor din fonduri europene prin împrumuturi deși la începutul campaniei pentru șefia PNL promitea miliarde de lei pentru infrastructura satelor și comunelor.

”Tot domnul Cîțu declara acum câteva săptămâni că peste jumătate din #UAT-uri realizează venituri proprii sub nivelul cheltuielilor, iar o treime nu pot să-și asigure nici banii pentru cheltuieli de funcționare.

Aceste UAT-uri nu vor putea să se angajeze la împrumuturi de la bănci sau din Trezorerie-pentru cofinanțara proiectelor din fonduri europene, fiind în imposibilitatea de a plăti ratele.”, mai scrie Alexandra Presura pe pagina sa de socializare.

  • Presura: Noi, parlamentarii PSD de Dolj am propus și am depus o inițiativă legislativă astfel încât, pentru proiectele din fondurile europene ale UAT-urilor cu venituri bugetare insuficiente, cofinanțarea să fie asigurată din fonduri publice (europene sau naționale).

”Am considerat că statul este necesar să se implice în modernizarea localităților mai puțin dezvoltate, sprijinind absorbția fondurilor europene prin compensarea contribuției acestora.

Sperăm ca în septembrie inițiativa noastră să fie susținută și de parlamentarii puterii și să fie aprobată în regim de urgență.”, conchide Presura în postarea de pe facebook.