vineri, august 19, 2022

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut o întrevedere cu reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai sectorului bancar

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut o întrevedere, miercuri, cu reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai sectorului bancar pentru a analiza impactul conflictului din Ucraina asupra situaţiei economice din România, potrivit Agerpres.

Conform unui comunicat al Guvernului, discuţiile au vizat dezvoltarea independenţei energetice a ţării, investiţiile publice şi private, dar şi eventualele vulnerabilităţi generate de conflictul din Ucraina, cum ar fi posibila scădere a producţiei auto la nivel mondial.

De asemenea, a fost analizat efectul informaţiilor false răspândite în spaţiul public în contextul actual, participanţii la întrevedere agreând că este nevoie de un efort comun în combaterea acestui fenomen.

„Din păcate, partea aceasta de fake news prinde foarte uşor, în timp ce argumentele sunt preluate şi înţelese mult mai greu. Să ştiţi că este nevoie ca toată lumea să depună eforturi pentru a stopa acest fenomen”, a transmis premierul Ciucă.

Potrivit Guvernului, a fost abordată şi problema creşterii anxietăţii în rândul populaţiei pe fondul conflictului de la graniţe. „E nevoie, mai mult ca oricând, de apel la calm, de solidaritate şi de transmiterea unui mesaj unitar: vom susţine locurile de muncă, vom susţine economia. Trebuie ca toată lumea să comunice că avem capacitatea de a trece peste această situaţie. Să facem apel la calm”, a afirmat ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, prezent la discuţii.

Toate subiectele abordate vor continua să fie analizate în profunzime în cadrul unor viitoare întâlniri, care vor avea loc cu regularitate, a informat Guvernul.

La discuţii au participat, alături de premierul Ciucă şi ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, miniştrii Economiei, Florin Spătaru, Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, reprezentanţi ai Ministerului Energiei şi ai Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului, secretarul general al Guvernului, Marian Neacşu, şeful Cancelariei prim-ministrului, Mircea Abrudean, consilieri de stat şi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner