sâmbătă, decembrie 2, 2023

Primăria Capitalei a găsit „soluţia”: 6 ulii și o bufniță au fost aduși să scape Bucureștiul de ciori și porumbei

Dacă vă plimbaţi prin Cişmigiu şi vedeţi un stol de păsări prădătoare, nu vă speriaţi. Nu e o scenă din Hitchcock, e un experiment românesc. Ulii şi bufniţele sunt „angajaţi” de edili să pună pe fugă ciorile şi porumbeii care au terorizat bucureştenii, scrie observatornews.ro.

Păsările de pradă survolează deja parcul Cișmigiu. Este soluţia găsită de mai marii din Primăria Capitalei ca să scape de ciorile şi porumbeii care fac mizerie şi gălăgie în parc. Edilii spun că s-au inspirat de la străini.

Au venit cu șase exemplare de uliu heris și un exemplar de bufniță în dimineața zilei de ieri pentru a aduca păsările răpitoare în mediul parcului Cișmigiu. Este doar un experiment. Aceasta este soluția naturală și pe care Londra, de exemplu, a pus-o în practică. Vor mai fi vizite ale acestor păsări”, a spus Horia Tomescu, viceprimarul Capitalei.

Păsările dresate vor fi aduse de o asociaţie. La început vor fi puse la treabă doar câteva ore pe zi, dar dacă sunt eficiente ar putea fi „angajate” permament. Tot proiectul va costa Primăria Capitalei 500.000 de lei.

„Ele nu vor omorî, nu vor ataca, ci doar prezența lor sperăm să sperie populația de porumbei și de ciori”, a arătat Tomescu.

Specialiştii nu sunt convinşi că e e cea mai bună soluţie.

„Porumbeii în Cișmigiu, ca și în alte locuri, vin pentru că sunt hrăniți. Primesc mâncare de la diferite persoane, inclusiv copii. Și copilul o să vadă momentul în care o pasăre răpitoare sare pe porumbelul respectiv”, a declarat Laurențiu Tudor, ornitolog.

Nici oamenii nu sunt prea încântaţi.

E o idee trăznită. Păsările alea răpitoare ar alunga pentru o perioadă păsările de aici, le-ar duce în alt parc, unde vor face la fel mizerie”, a spus o bucureşteancă.

Capitala nu este singurul oraș care se luptă cu ciorile. În Târgu Jiu, autoritățile au început să le dea jos cuiburile din copaci, pentru a le deruta. Iar în Cluj Napoca, Primăria a cumpărat aparate cu ultrasunete, pentru a alunga păsările. În niciunul dintre cazuri, soluțiile găsite de edili nu au dat rezultate.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner