duminică, octombrie 1, 2023

Primăria Capitalei a pregătit peste 450 de utilaje pentru acțiunile de deszăpezire din această noapte

Ca urmare a prognozelor meteorologice care anunța ninsori în Capitală, primarul General, Gabriela Firea, anunță că peste 450 de utilaje vor interveni și este disponibil un stoc de material antiderapant de peste 17.000 tone. Direcția Generală de Asistentă Socială continuă acțiunile privind identificarea și cazarea persoanelor fără adăpost.

Astfel, începând cu oră 19.00, vor fi activate 53 de puncte fixe, unde vor fi poziționate utilajele de deszăpezire, astfel încât, imediat după declanșarea ninsorii, să poată acționă cât mai prompt.

Pentru acțiunile din această noapte sunt pregătite să intervină un număr de 454 de utilaje și un stoc de material antiderapant de peste 17.000 de tone. Totodată, în situația în care condițiile meteorologice o vor impune, echipele Brigăzii Rutiere și ale Poliției Locale a Municipiului București vor însoți operatorii de deszăpezire în teren, pentru eficientă acțiunilor.

Reamintim că, potrivit Planului de măsuri și acțiuni de deszăpezire și combatere polei al Municipiului București, operatorii de deszăpezire vor interveni cu prioritate pe arterele cuprinse în Urgență I, respectiv în zonele din proximitatea pantelor, rampelor, podurilor, dar și pe arterele cu trafic STB, obiective sociale, instituții publice, instituții de învățământ etc. Ulterior, operatorii de deszăpezire vor acționă și pe arterele secundare, cuprinse în Urgență II.

În ceea ce privește persoanele fără adăpost, echipele DGASMB vor continuă și în această seară acțiunile privind depistarea persoanelor fără adăpost, astfel încât acestea să fie cazate în centrele sociale ale Municipalității. De asemenea, DGASMB monitorizeaza, în această noapte, în 141 de locații din Capitală, persoanele care refuză cazarea în centrele sociale, distribuind ceai și supă caldă, precum și geci, bocanci, pături, în caz de nevoie.

În acest moment, în centrele DGASMB sunt cazate 552 de persoane.

Direcția Generală de Asistentă Socială a Municipiului București are deschis continuu (24/24) un Serviciu de urgente sociale, tel scurt 021.9524, la care bucureștenii pot sesiză cazurile de persoane fără adăpost de pe rază Municipiului București.

De asemenea, Primăria Municipiului București pune la dispoziția cetățenilor numărul de telefon gratuit 0800.800.868, acolo unde aceștia pot semnala eventuale probleme apărute în urmă ninsorilor/precipitațiilor.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner