vineri, august 19, 2022

Primăria municipiului Timişoara pregăteşte acţiuni de solidaritate cu oraşul înfrăţit ucrainean Cernăuţi

Primarul Municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a anunţat, vineri, iniţierea unui comitet local de solidaritate cu Ucraina, prin care vor fi coordonate şi facilitate eforturile de sprijin umanitar pentru oraşul înfrăţit Cernăuţi, din Ucraina.

Fritz a afirmat că primarul din Cernăuţi, Roman Klichuk, i-a cerut deja sprijin, sub formă de echipamente de protecţie civilă.

Comitetul local de solidaritate cu Ucraina va coordona o campanie de strângere de fonduri pentru a sprijini oraşul înfrăţit Cernăuţi şi pentru organizarea de acţiuni de ajutorare a populaţiei afectate de război.

‘Pentru Timişoara, primul oraş eliberat de comunism, acest atac asupra Ucrainei este un atac asupra libertăţii noastre, a tuturor. Este momentul în care trebuie să ne apărăm valorile timişorene şi europene. O putem face prin fapte concrete. Trăim vremuri îngrozitoare, dar precum orice moment dificil şi acesta este un test pentru umanitatea noastră şi spiritul nostru solidar. Sunt ferm convins că Timişoara îl va trece, aşa cum a făcut-o, din nou şi din nou, în istoria sa’, transmite primarul Dominic Fritz, într-un comunicat remis AGERPRES.

Sâmbătă va avea loc o primă întâlnire a acestui comitet, urmând să fie anunţate modalităţile prin care populaţia se poate implica.

Unul dintre oraşele înfrăţite cu Timişoara este Cernăuţi, localitate aflată în zona de sud a Ucrainei. Primarul Dominic Fritz este în contact cu primarul din Cernăuţi, care i-a cerut deja sprijin sub formă de echipamente de protecţie civilă de la Timişoara.

Dominic Fritz a transmis şi un mesaj emoţionant, primit din partea omologului său din Cernăuţi, Roman Klichuk: ‘Îi vom înfrânge cu inimile noastre fierbinţi şi victoria va fi a noastră. După ce totul se va termina, ne vom întâlni în oraşul liber, Cernăuţi’.

Organizaţiile care vor să se implice în acest grup pot accesa adresa de email timisoara.pentru.ucraina@gmail.com. AGERPRES / (AS – autor: Otilia Halunga, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: PRESSONLINE

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner