Primăria Sectorului 6, iluminată în portocaliu pentru a marca Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei Împotriva Femeilor

Clădirea Primăriei Sectorului 6 va fi iluminată în portocaliu, joi, pentru a marca Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei Împotriva Femeilor, potrivit unui comunicat al autorităţii locale, transmis AGERPRES.

Începând cu ora 18,00, clădirea instituţiei va fi luminată în această nuanţă, iar site-ul oficial va purta pe parcursul zilei aceeaşi culoare.

Primăria Sectorului 6 se alătură campaniei Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi şi spune stop abuzurilor de orice natură.

‘Abuzurile trebuie să înceteze! Uită-te la ceas! În următoarele 15-20 de minute este probabil ca o femeie să fie victima violenţei domestice. Zilnic, aproximativ 70 de mame, fiice, surori vor fi victimele violenţei domestice. Aşa ne arată statistica oficială, dar multe vânătăi rămân ascunse, pentru că femeile nu-şi reclamă agresorii. De teamă sau pentru că le este ruşine sau pentru că vor să-i protejeze. Dacă ştii un caz de violenţă în familie sau dacă chiar tu eşti victimă, sună la Poliţie, adresează-te Direcţiilor de Asistenţă Socială, pentru că ei ştiu cum să te protejeze. Primăria Sectorului 6 are încheiate parteneriate cu ONG-uri şi îţi acordăm găzduire într-un centru şi consiliere psihologică. Pentru ca tu să treci mai uşor peste perioada grea şi să te reîntorci la o viaţă normală. Fii puternică! Spune STOP abuzului fizic şi emoţional!’, a transmis în mesajul său primarul Ciprian Ciucu.

Datele oficiale arată că anul trecut, în România, 10.000 de femei au fost bătute, iar alte 72 au fost ucise de partenerii lor.

Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei Împotriva Femeilor a fost proclamată de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, în 2000. Data este aleasă pentru a comemora asasinarea violentă a trei dintre surorile Mirabal, care au fost ucise în Republica Dominicană în 25 noiembrie 1960, în timpul dictaturii lui Rafael Trujillo.

Sursa: PRESSONLINE