luni, august 15, 2022

Primarul Botoşaniului: Mereu a fost contestată absenţa ministrului Culturii de la evenimentele dedicate lui Eminescu

Primarul municipiului Botoşani, Cosmin Andrei, subliniază importanţa manifestărilor organizate la Botoşani de Ziua Culturii Naţionale, atrăgând atenţia asupra necesităţii ca ministrul Culturii să participe la evenimentele de aici.

El a declarat, sâmbătă, la finalul şedinţei extraordinare a Consiliului Local al municipiului Botoşani, în cadrul căreia a fost anunţat câştigătorul Premiului Naţional de Poezie ‘Mihai Eminescu’ pentru Opera Omnia, că va face demersuri pentru ca ministrul Culturii, indiferent de numele acestuia, să ia parte la evenimentele organizate în locurile natale ale celui mai mare poet român.

‘Mereu a fost contestată absenţa ministrului Culturii, indiferent cine a fost în acea perioadă ministru. Cred că şi acest lucru ar da o altă însemnătate şi o altă greutate manifestărilor de aici şi, dacă nu a venit, poate este şi vina noastră că nu am fost destul de persuasivi să îl invităm. Acum avem şi o scuză, că este pandemie şi nici juriul nu s-a putut reuni fizic aici în sala de consiliu, dar avem această obligaţie morală şi mă voi lupta pentru ea, pentru a avea manifestări cu prezenţa cuvenită şi la nivelul cuvenit pe care l-a avut Mihai Eminescu pentru cultura naţională’, a afirmat Cosmin Andrei.

Pe de altă parte, acesta a arătat că Botoşaniul oferă cel mai consistent premiu pentru poezie din România, subliniind necesitatea ca decernarea marelui premiu să aibă loc an de an.

‘Suntem onoraţi că putem conferi acest premiu la Botoşani. Această manifestare trebuie să meargă mai departe, dincolo de vremuri, de dificultăţi şi facem acest lucru cu sprijinul Consiliului Local, oferind cel mai consistent premiu în bani pentru un eveniment cultural din România. Aşa cum am mai spus, câteva lucruri trebuie schimbate. Premiul trebuie să meargă mai departe, dar trebuie să vedem cum’, a adăugat primarul Botoşaniului, care a anunţat că va solicita mai multă transparenţă în jurizarea premiului, pentru a elimina eventualele contestaţii ale câştigătorilor, aşa cum s-a întâmplat în anii precedenţi.

Sursa: PRESSONLINE

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner