miercuri, mai 25, 2022

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, după ce Germania a anunţat că va ajuta Ucraina cu căşti: Poate data viitoare ne trimit nişte perne

Germania a anunţat că va trimite 5.000 de căşti militare Ucrainei, iar anunţul de miercuri al ministrului german al apărării, Christine Lambrecht, l-a lăsat „fără cuvinte” pe primarul Kievului, fostul campion mondial la box Vitali Klitschko, relatează Reuters, scrie adevarul.ro.

„Am primit o scrisoare din partea ambasadei Ucrainei, care solicită sprijin cu echipament militar, mai exact căşti. Vom livra Ucrainei 5.000 de căşti pentru a transmite un mesaj clar: Suntem de partea voastră”, a anunţat Lambrecht.

Deşi Statele Unite şi Marea Britanie au început să trimită mai multe arme Ucrainei, noul cancelar german Olaf Scholz a exclus aprovizionarea Kievului cu „arme letale”, în pofida solicitărilor repetate în acest sens.

„Este vorba de echipamente, nu de arme, dar ajută. Este exact modul în care vom continua să lucrăm în această situaţie. Lucrăm pentru a ajunge la o soluţie paşnică la acest conflict în mijlocul Europei”, a declarat Lambrecht.

În weekend, Lambrecht a anunţat că Germania va furniza de asemenea un spital de campanie Ucrainei.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, fost campion mondial la categoria grea la box, care a trăit ani de zile în Germania, a calificat livrarea celor 5.000 de căşti drept o „glumă”: „Ce fel de sprijin va trimite Germania în continuare? Perne?”, a întrebat el.

„Comportamentul guvernului german mă lasă fără cuvinte. Ministerul Apărării pare că nu şi-a dat seama că ne confruntăm cu forţe ruseşti perfect echipate care pot începe o nouă invazie în Ucraina în orice moment”, a declarat el pentru tabloidul german Bild.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner