Pro România și-a prezentat „Manifestul” pentru europarlamentare

Ponta

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a afirmat duminică, la lansarea candidaţilor partidului pentru alegerile europarlamentare, că locul său şi al colegilor săi din Pro România nu va fi alături de cei pe care îi critică acum.

„Am fost odată pe stadion cu foarte mulţi oameni şi foarte mulţi au înțeles că e vorba de aroganţă, de sfidare, foarte mulţi au înţeles pe bună dreptate că în loc să fim între oameni am încercat să fim deasupra lor. (…) Să nu facem de două ori aceeaşi greşeală! Cred că modestia e mai importantă, că realismul e a mai important”, a afirmat el.

Ponta a acuzat „cea mai dură campanie împotriva apartenenţei României la Europa” şi a avertizat că există riscul repetării crizei economice.

Referindu-se la unii dintre cei care l-au criticat atunci când era prim-ministru, el a spus că aceştia au învăţat „că întotdeauna se poate mai rău”.

„Cea mai imprtantă provocare în acest moment pentru noi toţi cei din Pro România este că nu ne întoarcem niciodată în timp, nu ne întoarcem niciodată faţă de cei pe care azi îi criticăm. E un proiect de viitor, nu un proiect care să ne întoarcă ân timp” a spus Ponta, răspunzându-le celor care acuză că urmează o alianţă cu PSD.

Pro România crede că soluționarea decalajelor economice şi sociale se poate rezolva printr-o abordare progresistă şi social-liberală.