Procurorii DNA au cerut şapte ani de închisoare cu executare pentru Liviu Dragnea

Procurorii DNA au cerut, marţi, la Instanţa supremă, şapte ani de închisoare cu executare pentru preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, în dosarul DGASPC Teleorman, în care acesta este judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Procurorul de şedinţă a cerut pentru Liviu Dragnea şapte ani şi şase luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu şi doi ani şi şase luni pentru instigare la fals intelectual.

Procurorul a mai susţinut că, în cazul preşedintelui PSD, se impune constatarea că faptele din acest dosar sunt concurente cu cele din dosarul ‘Referendumul’, în care Dragnea a fost condamnat la doi ani cu suspendare, astfel impunându-se anularea suspendării şi transformarea într-o pedeapsă cu executare.

În schimb, în cazul fostei soţii a lui Dragnea, Bombonica Prodana, procurorul a solicitat încetarea procesului, după ce aceasta a achitat prejudiciul în cauză.

DNADosarul a fost trimis în instanţă de DNA în iulie 2016 iar procesul a început pe fond în ianuarie 2017.

Conform DNA, Dragnea a intervenit pentru menţinerea în funcţie şi plata drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, deşi ştia că acestea lucrau de fapt în cadrul Organizaţiei PSD Teleorman.

  • Liviu Dragnea susţine că DNA vrea închisoare pe viaţă pentru el

Liviu Dragnea susţine că este nevinovat, şi că nu a comis absolut niciuna dintre faptele „pe care DNA le-a aruncat în rechizitoriu”.

„DNA-ul vrea pentru mine pe viaţă, pentru mine şi pentru alţi lideri politici vrea pe viaţă. Se doreşte în continuare să se continue cu această serie de abuzuri, cu această justiţie făcută cu probe contrafăcute, cu ameninţări şi cu înscenări, dar, aşa cum am spus mai devreme, până la urmă instanţa decide şi aşteptăm să vedem ce spune. Niciodată nu mi-am permis să îmi dau cu părerea despre ce va face instanţa, dar toate afirmaţiile, toate comentariile, toate protestele au un singur scop – să încerce să influenţeze decizia instanţei şi sper să nu o facă”, a afirmat Dragnea, prezent marţi la ÎCCJ.

El a mai spus că a avut trei acuzaţii care au fost demontate la şedinţa trecută chiar de către cele care l-au introdus în dosar.

În timpul unei pauze a procesului, Liviu Dragnea a fost abordat în curtea Înaltei Curţi de către o persoană care i-a solicitat să semneze iniţiativa „Fără penali în funcţii publice”.

„Iohannis e primul în stat, după el”, a replicat Dragnea, care a refuzat astfel să semneze petiţia.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare