Prof. dr. Constantin Popa, şeful Clinicii de neurologie de la Institutul Național de Neurologie și Boli Cardiovasculare: Certificatul verde nu poate fi impus

Șeful Clinicii de neurologie de la Institutul Național de Neurologie și Boli Cardiovasculare București, prof.dr. academician Constantin Popa, atenționează că în România certificatul verde nu poate fi impus, scrie stiripesurse.ro.

În România nu pot fi obligatorii nici certificatul verde, nici vaccinarea, arată prof. dr. academician Constantin Popa.

”Certificatul verde este în anumite țări obligatoriu, știu foarte bine ce este în Franța, ce este în Germania, acolo este o decizie statală, politică, cu caracter social. La noi nu se poate. Constituția nu permite așa ceva. Lucrurile sunt foarte delicate. Obligativitatea vaccinării nu poate să existe la noi în țară”, ne spune prof. dr. academician Constantin Popa.

În ce privește contraindicațiile pentru vaccinarea anti-Covid, reputatul neurolog consideră că, în cazul unui pacient cu comorbidități riscante, medicul poate să îi propună se se mai gândească înainte de a se vaccina. Nu există contraindicații la modul general, ci în funcție de fiecare pacient, arată prof. dr. academician Constantin Popa, conform national.ro.