marți, noiembrie 29, 2022

Protest pe termen nedefinit al angajaților de la Ambulanță; Raed Arafat îi acuză pe liderii de sindicate că induc în eroare populația

„Să spunem că au fost serviciile de ambulanță sabotate și că nu au primit ambulanțe este cel puțin un lucru denigrator și fals”, spune Raed Arafat, după ce sindicaliștii de la Ambulanță au anunțat un miting de protest cu peste 1.000 de participanți, mâine, în București, scrie antena3.ro.

În ultimii 4 ani au fost livrate peste 900 de ambulanțe către serviciile din țară, susține șeful DSU Raed Arafat, răspunzând liderilor sindicali de la Ambulanță.

„Dacă am face o comparație între perioada 2018-2022, când IGSU a fost desemnat prin lege să fie unitatea care achiziționează centralizat Ambulanțele și pentru serviciile de ambulanță și pentru SMURD, comparativ cu perioada 2010-2015, când achiziția s-a făcut la Ministerul Sănătății și pentru SMURD și pentru Ambulanță, (…) vedem că după preluarea IGSU numărul ambulanțelor livrate este de 2,4 ori mai mare decât numărul ambulanțelor livrate de Ministerul Sănătății în perioada egale, adică 2010-2015, vorbim de 5 ani, 2018-2022, vorbim de fapt de 4 ani, iar IGSU a livrat de fapt cu 238% mai multe ambulanțe serviciilor de ambulanță”, a spus Raed Arafat.

Acesta susține că în ultimii patru ani serviciile de ambulanță au beneficiat de 821 de ambulanțe, din care 375 ambulanțe de urgență 4×2, 225 ambulanțe de urgență de tip B 4×4, 81 de ambulanțe de tip C și 20 de ambulanțe de tip A.

Pe lângă cele 821 de ambulanțe, Primăria municipiului București a mai achiziționat pentru Ambulanța București 106 ambulanțe, deci asta ar însemna că vorbim deja de peste 900 de ambulanțe livrate serviciilor de ambulanță numai în ultimii patru ani”, a mai spus șeful DSU.

„Să spunem că au fost serviciile de ambulanță sabotate și că nu au primit ambulanțe este cel puțin un lucru denigrator și fals”, a adăugat Arafat.

Blocul Național Sindical anunță, împreună cu Federația Națională Sindicală „Ambulanța” din România (FNSAR), că peste 1.000 de sindicaliști vor participa marți la un miting din Capitală.

Sindicaliștii au acuzat „sabotarea Serviciilor Publice de Ambulanță (…) prin neimplicare în cursul anului privind încheierea Contractului subsecvent pe anul 2022 din Acordul-Cadru pe anii 2018-2022.

Acest fapt a dus la pierderea a unui număr de aproximativ 400 de ambulanțe Tip B 4×4 și 4×2 pentru echipaj medical de urgență și a celor aproximativ 100 de ambulanțe Tip C pentru echipaj medical de urgență cu medic, în condițiile în care, Serviciile Publice de Ambulanță se confruntă cu o mare lipsă de autosanitare, iar din numărul de autosanitare din ‘dotarea’ Serviciilor Publice de Ambulanță, doar 25% îndeplinesc condițiile tehnice legale”.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner