PSD Online , PSD Diaspora si TSD au fost vinovati de pierderea alegerilor!

De ce a pierdut PSD alegerile?!

Analiza independenta privind strategia politica adoptata de PSD
si efectele ei

In urma unei analize independente si inedite, in sensul ca este o analiza jurnalistica, in cadrul careia au fost desfasurate ample actiuni de culegere de informatii si date, au rezultat o serie de concluzii si posibile solutii. Aceasta analiza jurnalistica este cu totul diferita de analiza bazata doar pe teorie .

Cine, de ce si cum?
Au existat patru(4) piloni prin care se puteau castiga alegerile prezidentiale de catre PSD, dar care nu au functionat.
1) Organizatia PSD Online

psd online

2) Organizatia PSD Diaspora

psd onl

3) Organizatia de Tineret a PSD – TSD

tsd

 

4) Masuri economice zonale

 

A) O sa incep analiza cu cei doi piloni, pe care-i cuplez, o sa observati de ce, PSD Online si PSD Diaspora

Se stie ca PSD Online cat si PSD Diaspora sunt structuri importante, recunoscute in statutul PSD, presedintele PSD Online si Presedintele PSD Diaspora fac parte direct din Comitetul Executiv National care este organul de conducere si de decizie al partidului.

Care este rolul stipulat in Statutul PSD al PSD Online cat si al PSD Diaspora?

Organizația PSD Online
ARTICOLUL 232
Organizaţia PSD Online este o structură asociativă fără
personalitate juridică a cetăţenilor români, susținători ai
PSD, care activează în mediul online, constituită ca structură
internă a partidului, în conformitate cu prevederile Statutului
PSD.
ARTICOLUL 233
Organizaţia PSD Online promovează şi popularizează politica
PSD în rândul cetăţenilor români din online şi contribuie la
dezvoltarea și consolidarea imaginii partidului.

Organizaţia PSD Diaspora
ARTICOLUL 228
Organizaţia PSD Diaspora promovează şi popularizează
politica PSD în rândul cetăţenilor români din străinătate şi
asigură legătura cu comunităţile româneşti şi cu membrii sau
simpatizanţii partidului din diaspora.

Am specificat, citand din Statutul PSD, sa se inteleaga rolul celor doua(2) organizatii.

Dupa cele intamplate in turul I si rezultatele finale ale alegerilor prezidentiale rezulta o concluzie foarte simpla :

 

 

PSD Diaspora si PSD Online nu si-au facut treaba si sunt principalii vinovati de pierderea alegerilor prezidentiale de catre PSD.

Presedintele PSD Online este  Sebastian Ghita

ghita

Presedintele PSD Diaspora este Claudiu Ciprian Tanasescu

tanasescu

De ce?

Pentru ca strategiile si abordarea pe care a avut-o ACL a functionat iar cei de la PSD nu au facut aproape nimic pe zona PSD Diaspora si PSD Online.

Analizele si informatiile noastre ne-au aratat ca cei din staff-ul domnului Presedinte ales, Klaus Iohannis au lucrat cu cel putin patru(4) luni inaintea primului tur exact pe zona diasporei.
Ideea de baza a fost, ca e posibil, sa existe in turul II o diferenta mica si evident ca e nevoie ca diaspora sa faca diferenta.
Au existat contacte si intalniri cu romanii plecati in afara, mai ales in zonele unde se stia ca pot vota, zonele care sunt limitrofe ambasadelor si consulatelor Romaniei.

Ineditul acestor actiuni a fost faptul ca s-a actionat in zonele numite “paraseli” si “ghetouri” unde traiesc emigrantii romani cei mai saraci.

Mai mult decat atat ei locuiesc cate 10-20 intr-o singura camera fiind foarte usor de acoperit zona, ca si numar de persoane abordate, si fiind si usor de manipulat.Un singur reprezentant din tara putea, intr-o zi, sa vorbeasca cu sute de potential votanti carora li s-au facut promisiuni si cadouri.
O alta analiza ne-a aratat ca unui roman din diaspora ii corespund 2-3 din tara, ma refer la membrii familiei pe care ii intretine sau la rudele, cunostintele pe care le are romanul plecat in strainatate si chiar cunostintele, prietenii rudelor din tara.

Dupa care s-a transferat convingerea celor din diaspora sa voteze cu Iohannis spre tara prin canalul de comunicare cel mai folosit-mediul online.

In prima faza a fost folosit, incercat in cazul doamnei Macovei, dovedindu-si necesitatea si randamentul, dupa care s-a mizat la maxim pe aceasta strategie pentru turul doi.

Cum?

In primul rand PSD Diaspora nu a avut aproape nicio actiune in zona de jos a societatii romanesti din diaspora, in acele “paraseli” si “ghetouri”.Vizitele organizate de PSD Diaspora pentru domnul Victor Ponta s-au adresat altei paturi sociale, care de fapt nu are un rol foarte mare, mai mult de imagine nu e ceva care se poate cuantifica in voturi.
Mai mult decat atat nu s-au informat si nu au actionat in niciun fel fata de actiunile pe care le faceau cei de la ACL in diaspora.
Am cuplat PSD Diaspora cu PSD Online pentru ca acele canele online prin care se comunica in tara, si au existat foarte multe avertismente in acest sens, nu au fost analizate si contracarate intr-un fel.Comunitatea online a PSD nu a existat, nu a avut acel rol care este trecut in statut.
Singura parte vizibila pe zona online era partea de blog a domnului Ponta in rest in mediul online PSD nu a existat.
Pentru ca alegerile au fost castigate de candidatul care a stiut sa se foloseasca de diaspora si de mediul online.

A) Organizatia de tineret a PSD – TSD

Cunoastem ca tineretul social democrat-TSD a avut o perioada de crestere si de dezvoltare in perioada domnului Ponta care ulterior a ajuns sa fie Presedintele PSD.
Odata cu propulsarea lui Victor Ponta de la sefia TSD la sefia PSD, tineretul a ajuns sa fie o voce puternica in interiorul PSD.

Pe aceasta zona o sa incerc sa explic, printr-un exemplu foarte elocvent, faptul ca TSD este unul din pilonii care a dus la pierderea alegerilor.

Incep printr-o intrebare retorica :

Daca primii doi oameni de la conducerea TSD nu au reusit impreuna sa castige alegerile in zona unde activeaza si unde isi desfasoara activitatea, ce pretentii mai avem la TSD ca si structura!?

Explic foarte simplu:

Numarul unu(1) din TSD, Presedintele TSD, Mihai Sturzu este deputat ales pe un colegiu in Sectorul 6.

sturzu

Numarul doi(2) sau trei(3), Secretar General, Gabriel Petrea este viceprimar la Sectorul 6 si Coordonator TSD Bucuresti

Gabriel-Petrea

 

Aici, cat am incercat noi sa facem o analiza, chiar nu am putut pentru ca raspunsul este foarte simplu – nu au facut nimic.La aceste alegeri TSD-ul nu a existat, nu am vazut iesiri publice, nu au patruns pe zona dezbaterilor politice intre tineri.
Mai mult decat atat, exista in interiorul TSD o structura numita Organizatia Studentilor Social Democrati, o organizatie care era identificata cu actualul viceprimar Gabriel Petrea.In perioada primului tur mari problem au existat la circumscriptia electorala din regie unde studentii se ingramadeau sa voteze, dar pentru Macovei si Iohannis.
Marea sansa in turul doi a fost ca a mers strategia cu zilele libere acordate studentiilor.

Am dat acest exemplu concret pentru a va da seama ca pe acest pilon, al TSD, de fapt la varf nu exsita oameni care sa aiba capacitatea de a veni cu ceva nou, cu o strategie si chiar cu o implicare in campanie.
B) Masuri economice zonale

La fel o sa folosesc un exemplu concret pentru a intelege despre ce este vorba cand vorbim de strategii economice zonale.

Ex. Judetul Gorj

In judetul Gorj, un judet in care PSD ul nu ar fi trebuit sa aiba nicio problema, ma refer la o diferenta confortabila intre domnii Ponta si Iohannis, in turul doi s-a votat masiv cu domnul Iohannis.

Din analizele pe care le-am facut in zona am observat unele lucruri care au dus la acest scor la alegerile prezidentiale.

S-au pierdut alegerile de catre cei care au luat anumite masuri, cei din cadrul Complex Energetic Oltenia si nu numai, cu privire la angajati.Se stie foarte clar ca in Gorj majoritatea veniturilor vin din zona angajatilor de la cariere, mine, complexele energetice.In ultimele sase(6) luni au existat presiuni, atitudini si nu in ultimul rand scaderi ale veniturilor angajatilo.

Directorul Complexului Energetic Oltenia este Laurentiu Ciurel

ciurel
Comportamentul celor din conducerea centrala a acestor complexe energetice a fost de a injosi, fugarii si de a impune frica fata de angajati si subordonati.
In anul in care sunt alegerile, poate cele mai importante pentru un partid, masurile economice sunt de a diminua venitul angajatilor si de avea o altfel de atitudine, asta inseamna o sinucidere politica.
Daca exista o altfel de atitudine, normala,iar oamenii isi primeau banii fara reducerea veniturilor nu ar fi fost nicio problema.

Asta inseamna ca trebuie schimbata strategia economica in functie de zona si de perioada alegerilor.

Va urma…….