luni, august 8, 2022

PSD: Românii își doresc o schimbare a tratatelor pentru un trai mai bun

Partidul Social Democrat și PES activists România au organizat, în acest final de săptămână, o consultare națională prin intermediul căreia au preluat opiniile cetățenilor privind viitorul Uniunii Europene și schimbarea tratatelor europene, potrivit unui comunicat de presă transmis de Partidul Social Democrat.

”Consultarea națională a evidențiat faptul că cetățenii români își doresc o schimbare a tratatelor europene în măsura în care aceasta permite un trai mai bun, aduce un plus României iar drepturile deja garantate nu vor fi afectate. Românii își doresc în bună măsură o Uniune Europeană mai echitabilă, cu instrumente prin care să poată ajuta la creșterea calității în sănătate și educație sau chiar a veniturilor populației”, potrivit sursei citate.

Legislativul european a aprobat, pe 9 iunie, o rezoluție care îndeamnă la convocarea unei Convenții pentru revizuirea tratatelor și invită Consiliul European să voteze și să aprobe, cât mai rapid, acest format de dialog european pentru schimbarea tratatelor.

“Dacă vorbim despre necesitatea schimbării tratatelor de bază ale Uniunii Europene, aș spune cu toată sinceritatea „da”, dar să schimbăm în sensul în care putem rezolva câteva aspecte care includ, în primul rând, o dezvoltare inegală la nivelul Uniunii Europene”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, prezent la dezbatere.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner