PSD Sibiu: Iohannis sabotează din nou România

psd sibiu

Preşedintele Klaus Iohannis sabotează din nou România, a afirmat preşedintele PSD Sibiu, Bogdan Trif, după ce şeful statului a anunţat vineri că respinge propunerile guvernului pentru portofoliile Transporturilor şi Dezvoltării.

  • “Iohannis își continuă misiunea de sabotaj a intereselor României refuzând să numească doi miniștri la conducerea a două ministere cheie din Guvernul României, Ministerul Transporturilor şi Ministerul Dezvoltării Regionale.

După ce a încercat să tragă de timp și nu a luat act de demisiile acestor doi miniștri și de voința premierului, deși era evident pentru oricine că demisiile trebuiau aceptate, a fost nevoie de intervenția Curții Constituționale pentru a-l forța să accepte vacantarea posturilor.

Mai mult, „cumpărătorul de case de rea-credință”, așa cum fost numit de o instanță judecătorească din România, pentru achiziția ilegală a unei case, Werner Klaus Iohannis a declarat cu nonșalanță că nu are nicio intenție să respecte ordinea constituțională și să numească miniștrii nominalizați de către premierul României”, afirmă preşedintele PSD Sibiu, într-o postare pe Facebook.

bogdan trifEl a susţinut că, “cu totală lipsă de responsabilitate și logică, Iohannis a spus că și-ar fi pus echipa de la Cotroceni să gândească o analiză prin care să justifice de ce ar urma să refuze propunerile de miniștri ale premierului”.

““Echipa mea lucrează la această analiză, însă până la mijlocul săptămânii viitoare voi da publicităţii inclusiv motivele pentru care voi refuza propunerile făcute de Prim-ministru”, a declarat Iohannis. Ministerul Transporturilor și Ministerul Dezvoltării Regionale au dosare extrem de importante de rezolvat pe perioada Președinției Consiliului UE, iar absența miniștrilor, care trebuie să negocieze îndeplinirea sarcinilor pe perioada președinției, afectează atingerea obiectivelor României și ale Uniunii Europene.

  • Iohannis pare să nu renunțe la misiunea de a sabota România după ce a declarat în mai multe rânduri că țara noastră nu este pregătită să-și exercite mandatul pe perioada Președinției Consiliului Uniunii Europene.

Din cauza acestor declarații, românii au fost umiliți, iar premierul Finlandei a cerut public ca guvernul Finlandei să preia președinția în locul României.  Îi reamintim lui Werner Klaus Iohannis că a fost ales de români să apere interesele României și nu ale străinilor, motiv pentru care îi cerem să înceteze acest joc periculos pentru țara noastră”, a mai spus liderul PSD Sibiu.