luni, decembrie 4, 2023

Rafila: Campania de informare privind vaccinarea nu se ridică la nivelul aşteptărilor

Campania de informare privind vaccinarea nu se ridică, din păcate, la nivelul aşteptărilor, ea nu este empatică în nici un fel, nu transmite informaţii legate de vaccin, a declarat miercuri senatorul PSD, dr. Alexandru Rafila.

„ Sper ca acest lucru să se corecteze perioada următoare şi să avem informaţii legate de un calendar de vaccinare coerent, pentru că cel puţin din ceea ce ştiu eu şi din ceea ce a declarat compania producătoare, compania Pfizer, distribuţia vaccinului va continua până luna septembrie, deci cu un ritm care ar fi de circa 1,2 milioane de doze pe lună”, a declarat Rafila într-o conferinţă de presă.

El consideră că trebuie să ajungem la o capacitate de administrare de cel puţin 50 de mii de doze pe zi, încâtă măcar populaţia vulnerabilă şi personalul din categoriile care fac obiectul vaccinării, cei din serviciile indispensabile funcţionării societăţii să poată să fie vaccinate.

Sper ca şi alt vaccin să fie autorizat în Uniunea Europeană, încât şi medicii de familie să poată să contribuie la o acoperire vaccinală cât mai bună. În mod surprinzător am văzut că domnul prim-ministru Cîţu a preluat această temă. Am înţeles că dânsul are o ţintă de 100.000 de doze pe zi. Să dea Dumnezeu să fie aşa! Singura problemă este că cel puţin compania Pfizer nu va livra decât 1,2 milioane de doze pe lună, deci 100.000 de doze pe zi”, a adăugat Rafila.

Social-democratul a mai afirmat că suntem departe de a testa toate persoanele simptomatice sau mai puţin simptomatice, contacţi ai persoanelor deja infectate.

„Anchetele epidemiologice nu se desfăşoară, nu ştim care este situaţia reală şi în continuare spitalele de boli infecţioase şi secţiile de terapie intensivă sunt aglomerate. E momentul ca Ministerul Sănătăţii să rezolve această problemă, încât situaţia pe care am moştenit-o dinaintea alegerilor, care a dus la o scădere artificială a testării şi la pierderea controlului pandemiei să se încheie”, a adăugat dr. Rafila.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner