sâmbătă, iunie 10, 2023

Rafila, despre cazurile de hepatită la copii: Nu este o chestiune neapărat nouă

În România avem anual zeci de cazuri de hepatită de cauză necunoscută la copii, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila,  întrebat despre cazurile de hepatită acută înregistrate recent.

”S-a crezut că este vorba de o hepatită de cauză necunoscută, situaţia este foarte serioasă, dar azi am aflat că nu este vorba despre o hepatită de cauză necunoscută, este vorba despre o afecţiune genetică -Boala Wilson – care duce la o insuficienţă hepatică gravă şi care se pretează pentru transplant”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Rafila a precizat că fetița în vârstă de 5 ani, diagnosticată cu Boala Wilson va primi un transplant de ficat, urmând să fie operată în cursul zilei (sâmbătă – n.r.).

Ministrul Sănătății a declarat că nu există date potrivit cărora ar putea fi o legătură directă între cele aproape 170 de cazuri raportate în 12 ţări de către OMS și Covid 19.

”Deocamdată nu avem decât supoziţii, nu avem niciun fel de argumente ştiinţifice solide. Există cazuri de hepatită la copii care nu au avut infecţie cu adenovirus şi există şi copii care nu au făcut Covid. Pe de altă parte, să ştiţi că în România avem în fiecare an nişte zeci de cazuri de hepatită de cauză necunoscută la copii. Nu este o chestiune neapărat nouă”, a adăugat Rafila.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner