marți, noiembrie 29, 2022

Rafila, despre iodura de potasiu: Cei în vârstă de până la 40 de ani să ceară rețete de la medicul de familie

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că sistemul de distribuire către populaţie a comprimatelor cu iodură de potasiu, măsură luată în contextul războiului din Ucraina este „perfect funcţional”, îndemnând persoanele în vârstă de până la 40 de ani să ceară medicilor de familie reţetele în baza cărora medicamentul se eliberează gratuit în farmacii.

Distribuţia pastilelor de potasiu este perfect funcţională, îndemn pe toată lumea, toate persoanele cu vârsta de până la 40 de ani să se prezinte cât mai repede la medicul de familie de la care trebuie să primească prescripţia şi avem 2.500 de farmacii în toată ţara de unde îşi pot ridica în mod gratuit aceste pastile. Deci este un sistem perfect funcţional, este important ca oamenii să apeleze la sistemul pe care noi am reuşit să-l punem la punct”, a declarat Alexandru Rafila.

Listele cu farmaciile care distribuie pastilele cu iodură de potasiu sunt disponibile la Ministerul Sănătăţii şi la Direcţiile de Sănătate Publică din teritoriu.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner