Rareș Bogdan: Să-i ținem pumnii doamnei Kovesi

rares bogdan

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a anunțăt că în Comisia LIBE din PE se reiau negocierile pentru funcția de șef al Parchetului European. Competiția pentru conducerea EPPO se dă între Laura Codruța Kovesi și candiatul susținut de Franța. 

“Kovesi, pe ordinea de zi!

În câteva minute începe întâlnirea coordonatorilor grupurilor politice reprezentate în Comisia LIBE (Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne) a Parlamentului European. Pe agendă, un subiect important care privește România: continuarea procedurilor în privința alegerii șefului Parchetului UE.

În mandatul trecut, Parlamentul a votat susținerea fără rezerve, problema s-a înpotmolit din cauza opțiunilor din Consiliul UE, prezidat de România prin Guvernul Dăncilă. Știți povestea: au blocat accederea unui român într-un post crucial. Și nu orice român! Urmează să se decidă cum vor continua negocierile, sunt mai ales chestiuni tehnice.

Mă aștept la o reconfirmare a deciziei politice luate de Parlament. Să-i ținem pumnii doamnei Kovesi!”, scrie Rareș Bogdan pe Facebook.