marți, iunie 28, 2022

Războiul sondajelor: Cine are dreptate – Sociopol, Imas sau Avangarde ?

După ce președintele USR, Dan Barna a prezentat joi, un sondaj IMAS, care ar arăta intenția de vot prin care USR are 11% iar PNL a depășit cu aproape 1% PSD, a mai apărut un alt sondaj al Sociopol care a arătat o intenție de vot ce a dat un alt clasament al partidelor politice iar după acestea două, războiul sondajelor a culminat cu intervenția lui Marius Pieleanu de la Avangarde, ce contrazice toate datele celorlalte două instituții de sondare.

Dan Barna: „USR a contractat sistemul ROmnibus al IMAS, prin care lunar se fac anchete şi analize sociologice, şi putem să vă spunem rezultatele la nivelul lunii februarie. Aceste rezultate sunt pe site-ul USR detaliate, dar sunt câteva concluzii interesante după ce timp de un an de zile România a aşteptat cu năframa la geam binele pe care le-a promis PSD-ul în campania electorală şi a primit, în schimb, demonstraţii publice şi încercarea de siluire a justiţiei. Această dezamăgire inevitabilă începe să apară în sondaje”
sondaj imasLa nivelul lunii februarie, confrom sondajului IMAS, PSD a scăzut la 28,6%, PNL este 29,4%, iar USR este la 11,2%.

PNL – 29,4%
PSD – 28,6%
USR – 11,2%
ALDE – 10,6%

Sondaj SociopolUn alt sondaj al Sociopol care arată intenția de vor, dă un alt clasament al partidelor politice.

PSD – 34%
PNL – 33%
USR – 12%
ALDE – 5%

Pieleanu: PSD nu scade sub 33% niciodată!

Avangarde SondajUn sondaj Avangarde contrazice datele unui studiu sociolog al IMAS prezentat de liderul USR, Dan Barna. Diferențele între cele două cercetări sociologice sunt notabile.

 

Datele prezente în studiul Avangarde:

PSD – 44%
PNL –  26%
USR – 11%
ALDE – 6%

Pentru luna martie 2018, Marius Pieleanu spune că ALDE înregistrează o creștere.

PSD – 35-40%
PNL – 19-25%
ALDE – 15%
USR – 9-10%

sursa: antena3

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner