Reacția lui Orban după ce președintele Klaus Iohannis a revocat-o pe Kovesi din funcție

Ludovic-Orban-si-Codruta-Kovesi
sursa foto: cotidianul.ro

Liderul PNL a reacționat după ce președintele a revocat-o pe Kovesi din funcție și a spus că acesta a ales interesul țării.

„PNL a luat act de decizia președintelui Klaus Iohannis de a pune în practică decizia Curții Constituționale a României. Suntem convinși că în spatele acestei decizii președintele a analizat situația și a avut motive puternice pentru a lua această decizie.

Din punctul nostru de vedere președintele a ales între interesul personal și interesul României, a ales interesul României pentru că în cazul în care nu ar fi pus în practică decizia Curții Constituționale, România putea fi expusă riscului declanșării unor evenimente care să creeze tulburări sociale, care să separe societatea românească, să dea naștere la diviziune și la conflicte sociale, să afecteze grav imaginea României în lume și, de asemenea, să pună sub semnul întrebării buna exercitare de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene.

Klaus Iohannis a fost, este și va fi un susținător al luptei împotriva corupției al independenței justiției, al democrației,  al traiectoriei euroatlantice a României și a susținerii drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor români, corecți, cinstiți, onești care respectă legea și care au nevoie de o nouă guvernare.

Partidul Național Liberal va continua lupta cu clanul Dragnea, cu majoritatea guvernamentală actuală care vrea să îngroape România.

Partidul Național Liberal se va bate cu toate armele aflate la dispoziție utilizând toate procedurile pentru a atinge câteva obiective fundamentale –  neintrarea în vigoare a Legilor justiției, neintrarea în vigoare a Codului Penal și a Codului de Procedura Penală, stoparea agresiunii permanente a majorității guvernamentale împotriva instituțiilor statului, împotriva bunei funcționări a democrației în România.

Partidul Național Liberal se va bate pentru menținerea fermă a României în familia națiunilor dezvoltate, va milita ferm pentru menținerea angajamentelor noastre ca stat al Uniunii Europene, ca stat al NATO și pentru punerea în practică a parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii.

Îi avertizez pe cei care jubilează astăzi să nu-și frece mâinile de bucurie.  Nu vor scăpa de lege. Nu poți să scapi oricâte invenții realizezi, oricâte acțiuni ostile democrației și funcționării normală a unui sistem de justiție realizezi, brațul legii e lung și nu poți să scapi.

Fac un apel și către români care astăzi sunt nemulțumiți de decizia președintelui Iohannis. Bătălia continuă, bătălia pentru democrație, bătălia pentru drepturi și libertăți, bătălia pentru independența justiției este o bătălie care se dă în fiecare zi,  în fiecare cetățean care își iubește țara care este preocupat de direcția în care merge România și care vrea să se implice pentru a ține România pe  o direcție corectă, pe o direcție care să îi permită fiecărui român să trăiască cu adevărat mai bine și să își împlinească destinul”, a susținut Orban.