Reacția unui deputat, după difuzarea înregistrărilor apelului Alexandrei la 112: Nu despre înregistrările audio ar trebui să vorbim acum, ci despre cum este posibil ca STS să nu poată localiza un apel telefonic, iar cei vinovați să nu răspundă pentru nimic

112

Difuzarea apelului Alexandrei la 112 reprezintă o eroare și ”nu despre înregistrările audio ar trebui să vorbim acum, ci despre cum este posibil ca STS să nu poată localiza un apel telefonic, iar cei vinovați să nu răspundă pentru nimic”, consideră deputatul PSD Beatrice Tudor.

„Am lucrat ani de zile în presă. Înțeleg obligația jurnalistului de a-și informa publicul corect și complet. Însă difuzarea înregistrării apelului Alexandrei la 112 este o eroare. Există deja transcrierea acelor discuții și este suficient ca să înțelegem că operatorul a avut un comportament absolut odios. Difuzarea înregistrării nu aduce așadar absolut nicio informație reală.

Nu servește unui interes legitim al publicului, ci doar curiozității unora. Mi se pare că dând curs unei astfel de curiozități facem un rău familiei și distragem atenția publicului de la lucrurile cu adevărat grave”, a scris Tudor pe Facebook.

Tudor BeatriceÎn opinia deputatei, „nu despre înregistrările audio ar trebui să vorbim acum, ci despre cum este posibil ca STS să nu poată localiza un apel telefonic, iar cei vinovați să nu răspundă pentru nimic”.

„Cum este posibil ca procurorii să amâne nejustificat intervenția și iarăși nimeni să nu răspundă pentru nimic. Cum este posibil să ajungă în sistem oameni incapabili să ia decizii, incapabili să-și facă profesia, incapabili să empatizeze măcar cu cei pe care ar trebui să-i apere. Și iarăși, cum este posibil ca nimeni să nu răspundă pentru nimic. Acestea sunt întrebările reale. Toate celelalte, înregistrările și alte detalii macabre ne distrag atenția de la ceea ce e cu adevărat important.

Important este să-i pedepsim exemplar pe toți cei vinovați și să facem în așa fel ca astfel de tragedii să nu se repete. Important este să majorăm pedepsele pentru infracțiunile grave. Important este să ne asigurăm că astfel de monștri sunt depistați din timp și sancționați extrem de dur.”, a mai spus social-democrata.