RECTIFICARE la ştirea difuzată vineri, la ora 18,25, pe fluxurile Educaţie-Ştiinţă şi Bucureşti

În ştirea cu titlul ‘Rectorul UPB, reales membru al Consiliului de Administraţie al Centrului Regional al Francofoniei în Europa Centrală şi Orientală’ difuzată luni, la ora 18,25, pe fluxurile Educaţie-Ştiinţă şi Bucureşti, în titlu, lead şi al treilea paragraf, sintagma ‘Centrului Regional al Francofoniei în Europa Centrală şi Orientală’ se înlocuieşte cu ‘Agenţiei Universitare a Francofoniei’.

Reluăm ştirea în forma corectă:

Rectorul UPB, reales membru al Consiliului de Administraţie al Agenţiei Universitare a Francofoniei

Bucureşti, 24 sep /Agerpres/ – Rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti (UPB), Mihnea Costoiu, a fost reales în poziţia de membru al Consiliului de Administraţie al Agenţiei Universitare a Francofoniei.

În perioada 21-24 septembrie, UPB a găzduit Săptămâna Mondială a Francofoniei Ştiinţifice, un eveniment organizat în parteneriat cu Agenţia Universitară a Francofoniei (AUF). În cadrul evenimentului, au avut loc alegeri pentru numirea membrilor regionali în Consiliul de Administraţie al AUF.

Potrivit unui comunicat remis presei, rectorul UPB, Mihnea Costoiu, a fost reales în poziţia de membru al Agenţiei Universitare a Francofoniei pentru următorii patru ani, votat în unanimitate de universităţile membre cu drept de vot înregistrate la Adunarea Generală a AUF.

‘Faptul că am fost reales în această poziţie este o confirmare a efortului comunităţii noastre şi a comunităţii academice din România de a sprijini colaborarea internaţională, diversitatea în educaţie şi proiectele internaţionale de cercetare ştiinţifică. În timpul acestui mandat, am lansat iniţiative menite să dezvolte aptitudinile antreprenoriale în rândul studenţilor şi am generat oportunităţi pentru ca universităţile să îşi poată consolida rolul lor de operatori ai dezvoltării economice, sociale şi culturale. Le mulţumesc tuturor pentru votul pe care mi l-au acordat şi comunităţii noastre pentru sprijinul continuu pe care îl acordă colaborării internaţionale’, a declarat el.

În cadrul Săptămânii Mondiale a Francofoniei Ştiinţifice au avut loc mai multe evenimente, precum: cea de-a 18-a Adunare Generală cvadrienală a AUF, organizată sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, Conferinţa miniştrilor francofoni ai învăţământului superior şi cercetării, prezentarea primei Carte albe a Francofoniei ştiinţifice, rezultată din consultarea mondială realizată de către AUF, sau Sărbătorirea celei de-a 60-a aniversare a AUF.

Fondată în 1961, Agenţia Universitară a Francofoniei are peste 1.000 de unităţi membre în aproape 120 de ţări, fiind operatorul direct şi recunoscut al francofoniei în învăţământ superior şi cercetare.

AUF dezvoltă proiecte internaţionale inovatoare şi contribuie la o mai bună integrare profesională a tinerilor şi la o mai bună dezvoltare a culturii antreprenoriale.

Sursa: PRESSONLINE