duminică, octombrie 1, 2023

Regimul Iohannis, mai nefast şi mai păgubos pentru România şi pentru români decât a fost regimul Băsescu, spune analistul politic Ciprian Purice

În cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, analistul politic Ciprian Purice a analizat jocurile rotativei, care sunt mișcările subterane ce pregătesc demisia lui Ciucă și preluarea portofoliilor în noul guvern, cine pierde și cine câștigă în aceste jocuri de putere, scrie solidnews.ro.

Ciprian Purice și-a început analiza declarând răspicat că actuala rotativă guvernamentală are o mare însemnătate tocmai pentru că reprezintă sfârșitul regimului Iohannis, un regim chiar mai păgubos decât cel al lui Traian Băsescu. Klaus Iohannis a încercat în ultimele săptămâni fel de fel de strategii de amânare a rotativei, pentru a-și amâna, implicit, și sfârșitul, fiind sprijinit de Factorul Extern și de o serie de „băieți deștepți” de la Cotroceni care și-ar pierde influența și accesul la vârf dacă pică Iohannis.

Operațiunea de amânare nu a reușit, însă, iar AUR a avut un rol foarte important în blocarea planurilor lui Iohannis. Dacă AUR s-ar fi cuplat cu PSD-ul, soarta lui Iohannis ar fi fost pecetluită, de aceea președintele a fost forțat să facă un pas în spate. Totodată, în ecuația această intră și UDMR-ul, pentru că era nevoie de ei pentru a obține o majoritate solidă în Parlament. Această majoritate ar fi putut oricând să-l amenințe pe Iohannis fie cu declanșarea alegerilor anticipate, fie cu suspendarea sa.

Iohannis a tatonat terenul prin încercarea de a le propune să preia Guvernul lui Mihai Tudose și lui Sorin Grindeanu, din nou un eșec lamentabil pentru președinte. Marcel Ciolacu nu a permis să se producă o fractură în interiorul PSD astfel încât dacă ar fi fost numit un colaboraționist al lui Iohannis să se fi destrămat partidul. PSD-ul este consolidat în jurul lui Ciolacu.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner