duminică, august 14, 2022

Rezoluția delegației USR privind siguranța parcărilor pentru camioane în UE, adoptată de Parlamentul European

Parlamentul European a votat, la inițiativa europarlamentarilor USR, o rezoluție în favoarea creșterii securității parcărilor pentru camioane în UE și a protejării șoferilor profesioniști.

Printre solicitările votate se numără creșterea cooperării dintre forțele de ordine pentru protecția șoferilor, creșterea resurselor acordate Europol, alocarea de fonduri pentru creșterea numărului de locuri de parcare sigure și uniformizarea standardelor de siguranță. Rezoluția menționează explicit petiția depusă după ce un șofer român a fost ucis într-o parcare din Franța în luna mai anul acesta și atacurile repetate asupra șoferilor de camion în parcările UE. Mai mult, textul adoptat subliniază nevoia de măsuri împotriva oricărei forme de tratament inechitabil și de discriminare a șoferilor și a companiilor de transport din Uniune.

  • ”Rezoluția este un pas important dar efortul nostru în sprijinul șoferilor profesioniști nu se oprește aici. De acum punem presiune pe Comisia Europeană și Consiliu să implementeze cât mai repede prevederile votate astăzi pentru a salva vieți omenești și a ușura munca transportatorilor care trebuie să fie protejați urgent. Nu mai vreau să auzim de tâlhării și crime împotriva celor care și așa fac eforturi incredibile în timpul pandemiei”, spune Vlad Gheorghe, membru în comisia de transporturi a Parlamentului European.

Delegația USR în Parlamentul European a facilitat în ultimele luni discuții între transportatorii îngrijorați de violența în creștere în parcările din mai multe state UE și comisia de petiții a Parlamentului care s-a finalizat cu această rezoluție.

”Alături de colegii din delegația USR mi-am asumat misiunea de a aduce pe agenda Uniunii Europene problema creșterii siguranței șoferilor profesioniști și a mărfurilor pe care le transportă în Europa. Am promis că venim cu soluții concrete, iar astăzi suntem cu un pas mai aproape de ceea ce ne-au cerut transportatorii români – parcări mai sigure, măsuri preventive pentru reducerea tâlhăriilor și a crimelor, precum și protejarea integrității fizice și psihice a șoferilor aflați singuri, departe de casă”, declară Ramona Strugariu, membră a Comisiei de petiții din Parlamentul European.

Rezoluția privind siguranța parcărilor pentru camioane în Uniunea Europeană a fost adoptată în plenul PE la Strasbourg cu 681 de voturi penttru, 1 împotrivă și 13 abțineri.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner