duminică, octombrie 1, 2023

Robert Turcescu: Presa adevărată a murit; când dezvăluiri publicate în ziare online, rețele de socializare, televiziuni, podcasturi samd nu mai provoacă nicio demisie, nicio schimbare, nicio mutare în establishmentul Puterii și nicio emoție transformatoare în societatea civilă, înseamnă că rolul primordial al presei a dispărut

Jurnalistul Robert Turcescu scrie, pe Facebook, că, în opinia sa, presa adevărată, cea care, prin dezvăluirii, dădea fiori puterii, provoca demisii sau luări de poziţie, genera atitudini în rândul opiniei publice, adevărata mass-media care ar trebui să fie într-o societate care se intitulează ca fiind democratică, a murit.

„Presa a murit. Când dezvăluiri publicate în ziare online, rețele de socializare, televiziuni, podcasturi samd nu mai provoacă nicio demisie, nicio schimbare, nicio mutare în establishmentul Puterii și nicio emoție transformatoare în societatea civilă, înseamnă că rolul primordial al presei a dispărut. Avem de-a face cu altceva acum, nu cu presă. Ziariștii vechi știu exact la ce mă refer. Notă: e doar o constatare”, a scris Turcescu.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner