duminică, iunie 26, 2022

Roman (PNL): PSDragnea îi dă onorul lui Cioabă și spune „NU” învățării istoriei Marii Uniri

Deputatul PNL Florin Roman susține că PSD, ALDE și UDRM au respins proiectul de lege  al PNL prin care propuneam introducerea disciplinei facultative “Istoria Marii Uniri”, începând cu anul Centenarului.

În Franța, în perioada sărbătorii Centenarului, sute de mii de elevi au fost sprijiniți de stat să învețe istoria la locul marilor evenimente. La noi, PSDragnea și deputatul Ioan Dârzu promovează “valori” fabricate, “regi” închipuiți ca regele Cioabă, adus la Alba Iulia pentru a i se da onorul de către Regimentul de gardă al Jandarmeriei Române.

PSD-ul lui Ioan Dârzu îi dă onorul lui Cioabă, arestat și cercetat pentru o evaziune de 5 milioane de euro, în schimb spune ”NU” învățării “Istoriei Marii Uniri”, ca materie opțională pentru elevi.

Deși la Alba Iulia vorbeau de patriotism, reprezentanții PSD sunt cei care au votat în Parlament împotriva proiectului PNL și se pregătesc să respingă și alte proiecte dedicate Centenarului Marii Uniri: arborarea steagului românesc pe principalele artere, muzeul Centenarului sau al rezistenței anticomuniste!

Tot PSD pregătește respingerea amendamentului pe care l-am depus la Codul Administrativ prin care solicit recunoașterea oficială a Albei Iulia ca și capitală istorică, cu rol onorific.

Mai sunteți mândri că sunteți români când, în fața Catedralei încoronării Regelui Ferdinand și a Reginei Maria, puneți politic Regimentul de gardă să dea onorul unui rege închipuit? Jos mâna de pe Armată și Jandarmerie!

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner