miercuri, mai 25, 2022

România continuă să fie o țară sursă a traficului de persoane

România continuă să fie o țară sursă a traficului de persoane. Un raport al Departamentului de Stat al SUA din 2021, care tratează acest subiect, a inclus România pentru al treilea an consecutiv în Pilonul 2 pe lista de supraveghere, potrivit B1. 

Un nou raport va fi publicat în vară, iar pentru țara noastră e esențial să avanseze în lupta anti-trafic, deoarece o retrogradare în Pilonul 3 ar putea avea consecințe negative de imagine, dar și în ce privește colaborarea bilaterală cu SUA, inclusiv pe partea de apărare și accedere în Programul Visa Waiver.

România a luat mai multe măsuri, în colaborare cu partenerii internaționali, pentru a combate traficul de persoane. Rămâne de văzut cum se vor reflecta aceste lucruri în noul raport american.

Raportul Departamentului de Stat al SUA din 2021 privind combaterea traficului de persoane în România poate fi citit AICI.

Ce au făcut autoritățile române în lupta anti-trafic de persoane

În lupta cu acest flagel au avut loc tot mai multe acțiuni operative ale poliției. De asemenea, a crescut numărul de persoane cercetate și arestate. Strategiile implementate pentru a reduce dimensiunile traficului de persoane, inclusiv cel de minori, au fost implementate ținând cont de recomandările SUA și ale organismelor internaționale cu competențe în domeniu.

De asemenea, țara noastră cooperează cu alte state și organizații, progresele fiind recunoscute de partenerii externi.

Anul trecut, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane a implementat peste 150 de proiecte educaționale și 25 de campanii naţionale şi locale de prevenire a traficului de persoane și au fost desfășurate peste 2000 de activități de informare și preventive în urma cărora s-a înregistrat un număr de aproximativ 120.000 de beneficiari direcţi.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner