România și Belgia – parteneri pentru dezvoltarea turismului pe perioada președinției Consiliului Uniunii Europene

România și Belgia turism trif

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a avut o întâlnire bilaterală cu ministrul valon al turismului, Rene Collin, pe tema priorităților României în domeniu în timpul președinției consiliului UE.

Ministrul Turismului a obținut asigurări privind sprijinul oferit de autoritățile belgiene pentru susținerea inițiativelor României din domeniu pe perioada Presedintiei Consiliului Uniunii Europene.

„Unul dintre obiectivele noastre în perioada Președinției Consiliului UE este să creștem implicarea statelor membre în dezvoltarea de politici care să sprijine turismul în Europa.

  • Piața este într-o continuă schimbare, de aceea este nevoie de o abordare corelată cu aceste noi tehnologii care au transformat modul în care se face turism. De aceea, am adresat invitația domnului ministru Rene Collin de a veni în România și de a participa activ la cele două conferințe ministeriale pe care le vom organiza în mai și în iunie la București și Tulcea, unde vor participa toți miniștrii și reprezentanții turismului din statele membre ale Uniunii Europene.

Îi mulțumesc pe această cale pentru implicare și îl asigur că turismul va fi un punct principal pe agenda președinției Consiliului Uniunii Europene”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif, după întrevederea cu omologul său valon, potrivit paginii oficiale a MT.

Ministerul turismului din Valonia va reprezenta Belgia în perioada în care România va deține Președinția Consiliului Uniunii Europene.