Românii mor din ce în ce mai mult de cancer din cauza alcoolului. Topul țărilor de pe mai multe continente

alcoolici

România se numără printre țările în care există una dintre cele mai mari rate a cancerelor legate de consumul de alcool, atât la bărbați, cât și la femei, relevă un studiu publicat săptămâna aceasta în revista The Lancet Oncology, relatează Digi24.ro.

În România au fost raportate anul trecut 4.700 de cazuri de cancer la bărbați ce pot fi puse în legătură cu consumul de alcool și 1.700 de cazuri la femei.

Studiul arată că numărul cazurilor noi de cancer legate de consumul de alcool variază destul de mult între diversele regiuni ale lumii, cele mai multe cazuri înregistrându-se în Asia de Est și Europa Centrală și de Est, iar cele mai puține în Africa de Nord și Asia de Vest (acolo unde trăiesc și importante populații musulmane în rândul cărora consumul de alcool este mai puțin întâlnit).

Proporția cea mai ridicată de cazuri de cancer legate de alcool este estimată a fi în Mongolia (circa 10 la sută), Moldova (7,9 la sută), România (6,8 la sută) și China (6,2 la sută), în timp ce la polul opus sunt Kuweitul, Libia (sub 5 cazuri, se consideră 0 la sută) și Arabia Saudită (0,1 la sută).