marți, mai 24, 2022

Romaşcanu: Strategia PSD este de a merge la alegeri anticipate, care ar putea fi făcute în şase săptămâni

Liderul de grup al senatorilor PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, că speră ca marţi Guvernul Cîţu să fie demis prin moţiunea de cenzură, el menţionând că PSD nu va susţine vreun guvern minoritar şi că strategia formaţiunii este de a se merge la alegeri anticipate, care în opinia sa, ar putea fi organizate ‘foarte repede’, în circa ‘şase săptămâni’.

‘Am văzut o criză politică în desfăşurare, o criză politică absolut artificială, pentru că totul era pe bani şi pe interese. (…). Preşedintele Iohannis nu s-a implicat absolut deloc în medierea acestei crize, deşi îi cere Constituţia măcar acest lucru. (…). Este, cred, cel mai prost guvern de după ’90, iar PSD are o abordare extrem de, zicem noi, corectă şi pragmatică. Am fost acuzaţi că nu ne implicăm, că facem blaturi. Nu este absolut deloc adevărat. (…). Am fost primii care am anunţat că depunem o moţiune de cenzură, după care ne-am trezit în faţa faptului împlinit, că AUR a avut o moţiune de cenzură, împreună cu USR. (…). Nu puteam să avem două. După care a existat şi acel conflict constituţional. Iarăşi, nu puteam să mergem cu moţiunea lor aflată în conflict până se pronunţa Curtea. (…) Acum suntem în faţa noii moţiuni de cenzură, legală, corectă, pe care PSD a depus-o. Marţi, sperăm să avem acest guvern demis. Strategia PSD este de a merge la alegeri anticipate. Nu vom susţine niciun guvern minoritar, iar declaraţiile conducerii partidului sunt clare, nu vom merge la Cotroceni cu nicio propunere de prim-ministru’, a declarat senatorul social-democrat.

Lucian Romaşcanu a mai spus, în privinţa alegerilor anticipate, că ‘dacă toată lumea se pune la masă’, acestea ar putea fi făcute foarte repede.

Întrebat despre ce înţelege prin foarte repede, social-democratul a răspuns că, probabil, acestea s-ar putea organiza în ‘şase săptămâni’.

‘Din punctul nostru de vedere, soluţia cea mai bună, pe distribuţia din Parlament, sunt alegerile anticipate. (…). Noi credem că putem guverna după alegeri anticipate, dacă nu singuri, cel puţin într-o alianţă rezonabilă, care să ne lase să ducem lucrurile înainte’, a spus acesta.

El a exclus participarea PNL şi AUR, menţionând că există formaţiuni ‘frecventabile’ cum ar fi UDMR şi grupul minorităţilor.

La rândul său, senatorul Robert Cazanciuc a opinat că, ‘marţi, domnul Cîţu va fi istorie’.

Social-democratul a adăugat că ‘toată această perioadă de guvernare a fost ruptă de realitate’.

‘Au fost realitatea lor şi interesul lor şi realitatea şi nevoile oamenilor, care au fost în permanenţă paralele. E momentul să punem capăt acestei guvernări şi sper că aceia care au clamat că au valori, cum ar fi ‘fără penali în funcţii publice’, (…), au ocazia acum să arate că nu este doar o retorică şi că ei chiar cred în anumite lucruri. (…). Sperăm că săptămâna viitoare va fi una luminată pentru români’, a conchis Robert Cazanciuc.

În jur de 20 de senatori PSD au fost prezenţi timp de câteva zile în judeţul Alba, la invitaţia senatorului Călin Gheorghe Matieş, prilej cu care au vizitat mai multe obiective economice. AGERPRES / (A – autor: Marinela Brumar, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: PRESSONLINE

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner