Rovana Plumb – cap de listă la PSD pentru europarlamentare, posibil să fie propusă și pentru postul de Comisar European

Rovana Plumb

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, este propusă pentru primul loc pe lista candidaţilor PSD la alegerile europarlamentare, a anunţat vineri, la Târgovişte, preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea.

  • „În anul 2015 am fost condamnat în primă instanţă pentru marele fapt de corupţie – că am cerut celor 7,4 milioane de români să vină la referendum să îl dea jos pe Băsescu.

Mi-am dat demisia, am aflat ulterior că fusesem vândut la masa verde ca să fiu eu victima sau, mă rog, cel care să fie vinovat pentru toate. Am trecut peste asta. (…) Au venit mai mulţi colegi ca să mă înscriu şi să candidez împreună nu contra Rovanei la preşedinţia partidului, interimar. Am făcut-o şi am câştigat. Unii dintre colegi, unul care nu mai e printre noi de exemplu, a spus că aşteaptă ca în acea zi Rovana să fie pedepsită: a candidat împotriva mea şi a pierdut.

Dragnea rovanaCe am făcut eu în aceeaşi zi, Rovana? Te-am luat de mână şi am ieşit în conferinţă de presă. Şi suntem şi în ziua de azi, ea fiind vândută în mai multe rânduri de oameni pe care i-a ajutat. (…) Eu nu ştiu pe ce loc va decide Comitetul Executiv Naţional să fie Rovana Plumb pe lista de europarlamentare.

Dar eu o voi propune pe primul loc”, a declarat Dragnea la Conferinţa de alegeri a Organizaţiei Dâmboviţa.

  • Liderul PSD a lăsat să se înţeleagă că Rovana Plumb ar putea fi propusă pentru postul de comisar european: „Şi, după europarlamentare, o să o rog pe doamna prim-ministru Dăncilă să o mai propună şi altceva pe doamna Rovana Plumb”.