joi, martie 23, 2023

Rusia, acuzată că exploatează sexual copii răpiţi din Ucraina

Comisarul pentru drepturile omului din Parlament de la Kiev, Dmitro Lubineţ, a acuzat joi Rusia că răpeşte copii ucraineni pentru a alimenta traficul sexual, informează AFP, conform Agerpres.

„Conturi (din aplicaţia) Telegram arată că ruşii răpesc copii ucraineni şi fac videoclipuri sexuale cu ei”, a declarat Dmitro Lubineţ într-un mesaj pe Telegram.

„De exemplu, pentru 250.000 de ruble (mai mult de 3.200 de euro) oferă un băiat ucrainean” dând asigurări că este orfan, a adăugat el.

Lubineţ a publicat un fragment dintr-o conversaţie pe Telegram între două persoane care discută despre implicarea unui băiat în turnarea unui film pornografic infantil.”Vine din Ucraina, dintr-un orfelinat, nu are părinţi”, scrie unul dintre ei.”Aducem copii pentru acest tip de muncă. Nu este primul pe care îl aducem”.

Lubineţ nu a precizat cum a avut acces la această discuţie. El a cerut poliţiei şi justiţiei ucrainene să ia „măsuri adecvate pentru a găsi şi pedepsi vinovaţii”.

„Federaţia Rusă răpeşte, ucide, deportează şi violează în mod perfid copiii noştri”, a adăugat el.”Cum este posibil acest lucru în lumea de astăzi?”

Infracţiunile asupra minorilor, inclusiv abuzul sexual, sunt destul de obişnuite în Rusia.

Ucraina acuză forţele ruse că au răpit şi au dus în teritoriile controlate de Moscova mii de copii, inclusiv orfani.

În septembrie, anchetatorii ONU au acuzat Moscova de comiterea de crime de război „la scară largă” în Ucraina, menţionând în special acte de tortură şi violenţe sexuale.

sursa – AGERPRES

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner