SALARII IMPRESIONANTE pentru agajații la stat din Finlanda – cine ajunge să câștige și peste 5000 EUR pe lună?

finlanda salarii
foto: pixabay.com

Câștigul mediu al angajaților la stat cu normă întreagă a fost de 3637 EUR pe lună în 2018, potrivit Statistics Finland, iar câștigul mediu general a fost de 3915 EUR.

Câștigurile au crescut faţă de anul precedent, când au fost de 3573 de euro, respectiv de 3852 euro pe lună.Veniturile obișnuite din timpul de lucru includ, în plus față de salariile și beneficiile personale specifice, suplimentele de timp de lucru și avantajele pe termen scurt. Nu include orele suplimentare, plățile pentru concediu sau bonusurile.

  • În conformitate cu formarea, cele mai mari câștiguri medii pentru orele de lucru regulate au fost angajați cu normă întreagă, cu o diplomă de absolvent, în valoare totală de 5201 EUR pe lună.

În luna noiembrie a anului trecut, statul a angajat 2585 de angajați cu normă întreagă, cu studii superioare.Dintre angajații cu normă întreagă care au lucrat anul trecut la stat, 21.181, sau aproximativ 30%, au absolvit un grad de studii superioare.Majoritatea absolvenților cu studii postuniversitare sau de învățământ superior au fost angajați la nivel de specialitate.

Diferența dintre câștigurile medii ale absolvenților învățământului superior și gimnazial a fost ridicată, de 1325 EUR pe lună.În noiembrie 2018, statul a angajat un total de aproximativ 73.000 de angajați, dintre care 69906 angajați cu normă întreagă.

Sursa:www.kauppalehti.fi cu sprijinul consilierilor economici din rețeaua externă a MMACA