Sanitas Sapoca: Trei angajaţi supraveghează 70 de pacienţi; A trebuit să moară oameni pentru a fi crezuţi!

spital interior

Conducerea sindicatului Sanitas Sapoca a anunţat duminică este alături de colegii care au fost de serviciu în noaptea în care și au pierdut viata pacienții din unitatea spitalicească şi totodată alături de familiile îndurerate, reafirmând că personalul este insuficient şi că au atras atenţia asupra acestui aspect în mod repetat.

Lupta sindicala prioritara pentru noi a fost continua pentru deblocarea posturilor, deoarece numararul personalului medico-auxiliar este insuficient. Discuții intense cu conducerea spitalului, memorii către Ministerul Sănătății și nimeni nu a luat nicio măsură. Este inadmisibil ca în weekend o asistenta, un instructor și o infirmiera sa rămână sa supravegheze 70 de pacienți cu probleme psihice și în cod penal. Nimeni nu s-a gândit la pericolul pe care noi, conducerea sindicatului l- a sesizat de fiecare data în întâlnirile pe care le – am avut cu conducerea spitalului și memoriile către minister. A trebuit sa moara oameni pentru a fi crezuti”, se arată pe pagina oficială a Aanitas Sapoca.

De asemeni, spun sindicaliştii, sporul de periculozitate de 75% a fost diminuat la 50%,motivand ca nu sunt bani.

Sindicatul a acționat în instanta spitalul, a sesizat ITM-ul pentru condițiile precare în care lucram și speram ca cineva va lua decizii corecte pentru siguranța noastră cât și a pacientilor. Dragi colegi. Știu lupta noastră e dificila dar vom continua indiferent câte piedici ni se vor pune. Fiți calmi, uniți și împreună vom învinge!”, a adăugat comunicatul sindicaliştilor.