sâmbătă, decembrie 2, 2023

Şapte sisteme de colectare a PET-urilor vor fi amplasate în acest an în bazinele hidrografice Someş-Tisa şi Crişuri

Şapte sisteme de colectare a PET-urilor vor fi amplasate în acest an în bazinele hidrografice Someş-Tisa şi Crişuri, cu finanţare din sursele proprii ale Administraţiei Naţionale „Apele Române” (ANAR).

„Viiturile lasă întotdeauna tone de deşeuri în urmă şi încarcă apele noastre din nou cu cantităţi uriaşe de plastic. Adesea acordăm sprijin autorităţilor locale în lupta cu acest fenomen implicând de multe ori resurse umane şi financiare foarte mari. De ce se întâmplă acest lucru? Din păcate, rămân tot mai mulţi oameni tributari obiceiului de a aduce gunoiul la râu sau de a-l „uita” pe malurile apelor. În ciuda apelurilor repetate pe care le adresăm atât autorităţilor responsabile cu salubrizarea apelor în interiorul şi în jurul localităţilor, dar şi riveranilor, deşeurile ajung să plutească pe suprafaţa apelor solicitând intervenţia de urgenţă a echipelor noastre. În caz contrar, gunoaiele amestecate cu materiale lemnoase pot bloca secţiunile de scurgere ale apelor provocând revărsări, dar pot afecta şi funcţionalitatea lucrărilor hidrotehnice. După cum ştiţi, în acest an, ne propunem să amplasăm şapte sisteme de colectare a PET-urilor (patru în bazinul hidrografic Somes-Tisa- Apele Române Someş-Tisa şi trei în bazinul hidrografic Crişuri- Apele Române Crişuri) care vor fi finanţate din surse proprii ale instituţiei”, au scris miercuri reprezentanţii ANAR, pe pagina oficială de Facebook.

Potrivit sursei citate, ANAR derulează şi parteneriate cu Dorna şi Asociaţia CSR Nest – în cadrul căruia au fost montate, în 2022, cinci sisteme de colectare (pe Dâmboviţa, Jiu, Argeş, Ialomiţa, Mureş), precum şi cu MaiMultVerde – unde au fost amplasate alte cinci bariere de blocare a plutitorilor (pe Jiu, Cerna, Olt, Buzău şi Siret).

Sursa: AGERPRES

spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner