joi, noiembrie 30, 2023

Scandal între USR şi PNL/Ambele partide atacă la CCR numirea lui Florin Iordache la şefia Consiliului Legislativ

Grupurile parlamentare ale USR vor sesiza la CCR numirile făcute marţi de Parlament la Consiliul Legislativ, întrucât candidaţii nu au întrunit numărul de voturi cerut de lege, după ce Dan Barna a anunțat că numirea preşedintelui şi a preşedinţilor de secţii se face cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, liderul deputaţilor PNL Florin Roman a transmis că liberalii vor depune și ei sesizare.

„Grupurile parlamentare ale USR vor sesiza Curtea Constituţională pentru invalidarea numirilor făcute ieri de parlament, întrucât candidaţii nu au întrunit numărul de voturi cerut de lege. Legea 73/1993, legea Consiliului Legislativ, prevede că numirea preşedintelui şi a preşedinţilor de secţii se face cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Această sintagmă tehnică înseamnă că trebuie 50%+1 din votul TUTUROR parlamentarilor, nu doar al celor prezenţi, mai precis numirile trebuie făcute în parlamentul actual cu 233 de voturi cel puţin”, a scris Dan Barna miercuri pe Facebook.

Dan Barna a afirmat că USR a propus PNL marţi să boicoteze şedinţa plenului reunit pentru a bloca numirea lui Florin Iordache, însă Florin Roman a respins propunerea şi a spus că PNL va avea 113 parlamentari care să îl voteze pe Augustin Zegrean.

La scurt timp, un anunț a venit și din partea PNL.

”Grupul parlamentar PNL va depune o sesizare la CCR referitoare la neconstituționalitatea alegerii domnului Florin Iordache, în fruntea Consiliului Legislativ. PNL are numărul necesar de semnături pentru atacul la CCR și dorim să venim în sprijinul colegilor de la USR, care nu au matematic numărul necesar de semnături. Nu am primit o solicitare scrisă sau verbală pentru semnături, motiv pentru care colegii juriști vor depune rapid sesizarea la CCR”, a scris Florin Iordache.

USR l-a sancționat pe Florin Roman.

”Deci n-are cu ce să „ne ajute” dl. Roman si știe foarte bine asta. Dar pentru ei totul nu e decat un joc de imagine, un tun de minciuni pus asupra USR”, a scris Catalina Drulă, pe Facebook.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner