Scenariu-bombă: Coldea lansează în cursă un candidat la prezidenţiale / Daniel Dragomir: Este nevoie urgentă de o reformă a sistemului de apărare

Daniel Dragomir

Necesitatea unei reforme privind sistemul de apărare este una urgentă, consideră fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir.

„Este nevoie urgentă de o reformă a sistemului de apărare, cu o regândire profundă a rolului, competenţelor şi misiunilor acestor servicii. Ele trebuie aduse la standarde occidentale, în sfârşit, după aşa-zisa “modernizare” a echipei Maior-Coldea. “Modernizarea” aceea egal şpăgi. Ca să fie clar”, a spus Dragomir pe blogul Romania 3.0.

El susţine că serviciile trebuie să înţeleagă că lucrează pentru ţară, au o misiune extrem de importantă şi trebuie să respecte cu sfinţenie drepturile şi libertăţile cetăţenilor, Constituţia.

  • Dragomir mai spune că este nevoie şi de o creştere semnificativă a bugetului SIE.

„Având în vedere ameninţările externe, nu poveştile politice interne şi urmărirea opozanţilor sau o inventată luptă anti-corupţie pentru a face bani si pentru a elimina adversari, cred că se impune o creştere semnificativă a bugetului SIE.
O reconsiderare reală a întregii strategii de siguranţă naţională. Ameninţările şi riscurile vin din afară. Ele sunt reale, de anvergură şi extrem de prezente. Interceptarea în masă a propriei populaţii, punerea de cătuşe întregii elite politice, economice, arestarea oamenilor este apanajul dictaturilor.

Luarea de şpăgi prin interpuşi interni şi întâlniri în hoteluri pe la Londra şi la Paris cu oameni care dau şpăgi ca să omorâm oamenii de afaceri români nu ţine de siguranţa naţională, ţine de penal.

Apărarea ţării şi a românilor este însă datoria adevărata a ofiţerilor de informaţii, din orice serviciu ar proveni. Şi pedepsirea celor ce au furat banii serviciilor. (…) Dumbravă ce face? E bine? Papă banii statului şi vrea şi pensie? Puşcărie nu vrea? Dar Coldea mai ştie ce e un #stickattack? Ştie. Ca atunci când făcea decontari pe sume imense la “Centru” pe un post-stick, doar cu semnătura sa. Viteazul anti-corupţiei” .”, a subliniat Dragomir.

Scenariu-bombă: Coldea lansează în cursă un candidat la prezidenţiale

florian coldeaDaniel Dragomir a avansat şi un scenariu-bombă: Mai mulţi oameni din PR, apropiaţi ai fostului prim-adjunct SRI, Florian Coldea şi reprezentanţi ai unui trust de media din Ardeal au negociat, în repetate rânduri, într-un hotel din Londra formarea unui trust, scopul fiind susţinerea unui candidat la prezidenţiale.

„Domnul Coldea îşi doreşte să impună un candidat la preşedinţie şi îşi doreşte ca nu cumva să se ducă la puşcărie. Este atât de simplu (…) Există această intenţie. O parte din grupul de la Cluj, alături de Coldea şi câţiva mogulaşi, că domnul la care aţi făcut referire este un mogulaş care e în spatele domnului Teszari de a construi un post de televiziune, nu generalist, ci de ştiri, pentru că simt nevoia aceştia oameni să îşi construiască o structură media care să le reprezinte interesele şi care sunt interesele statului paralel (…)

Au fost în ultimele două luni mai multe întâlniri la un hotel din Londra, la care au fost prezenţi reprezentanţi ai trustului de media din Ardeal şi oameni din jurul domnului Coldea şi nişte companii de PR.”, a declarat Dragomir, la B1 TV.