Secretarul de stat Maria Manea: Vaccinarea personalului din învăţământ contribuie la restabilirea normalităţii la nivel educaţional

Campania Naţională de Informare ‘Vaccinare şi testare pentru învăţare’, organizată de Ministerul Educaţiei, a fost lansată joi, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Giurgiu, în prezenţa secretarului de stat Maria Manea.

‘Campania Naţională de Informare ‘Vaccinare şi testare pentru învăţare’, organizată de Ministerul Educaţiei, are ca scop principal informarea elevilor, a cadrelor didactice şi a părinţilor, cu privire la importanţa şi necesitatea diminuării efectelor pandemiei de COVID-19 prin vaccinarea voluntară a personalului din învăţământ şi testarea elevilor. Vaccinarea personalului din învăţământ, alături de respectarea celorlalte măsuri de protecţie sanitară, reprezintă o modalitate eficientă de a limita efectele pandemiei şi de a restabili normalitatea la nivel educaţional’, a declarat secretarul de stat Maria Manea.

Pregătirea pentru susţinerea examenelor naţionale şi activităţilor de recuperare a pierderilor generate de predarea online, transportul elevilor, formarea continuă a cadrelor didactice, dezvoltarea competenţelor digitale şi digitalizarea educaţiei sunt principalele teme dezbătute în cadrul întâlnirii.

La eveniment au participat prefectul judeţului Giurgiu, Aneta Matei, inspectorul general şcolar al ISJ Giurgiu, Adelina Sîrbu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu, Iulian Stoenescu, reprezentaţi ai unităţilor şi instituţiilor de învăţământ din judeţ, precum şi reprezentanţi ai elevilor şi părinţilor. AGERPRES / (AS – autor: Camelia Bigan, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: PRESSONLINE