Sector 1: Proiect privind luarea în administrare a parcării de sub Pasajul Basarab pentru lucrări de întreţinere, adoptat de CL

Un proiect privind luarea în administrare a parcării de sub Pasajul Basarab pentru lucrări de întreţinere a fost adoptat în şedinţa Consiliului Local Sector 1 de marţi.

Hotărârea adoptată cu 17 voturi pentru şi 9 împotrivă prevede că se solicită Consiliului General al Municipiului Bucureşti transmiterea din administrarea Administraţiei Străzilor în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a parcării de sub pasajul Basarab, în vederea derulării de lucrări de mentenanţă şi întreţinere.

‘Creşterea numărului locurilor de parcare prin amenajarea şi operaţionalizarea terenului aflat sub Pasajul Basarab sub formă de parcare pe spaţiul existent, sub funcţiunea de parcaj exterior, va conduce la îmbunătăţirea transportului rutier din zona Nicolae Titulescu, eliberându-se astfel benzile de circulaţie ocupate de autovehicule parcate de-a lungul parcajului, astfel nu se vor mai crea ambuteiaje şi aglomerări în trafic şi implicit va scădea considerabil cantitatea de gaze cu efect de seră’, se explică în referatul de aprobare.

Viceprimarul Sectorului 1 Ramona Porumb (PNL) a subliniat necesitatea acestei parcări. ‘Ştiu că sunt probleme acolo cu recepţia acestei lucrări. Pe de altă parte, cetăţenii din zonă au mare nevoie de un spaţiu pentru parcare şi practic votul nostru va fi ţinând cont de necesitatea cetăţenilor din zonă’, a spus Ramona Porumb, în şedinţa Consiliului Local.

Sursa: PRESSONLINE