miercuri, decembrie 6, 2023

Sector 5: Amenzi de 12.200 de lei aplicate în urma controalelor la staţiile GPL

Primăria Sectorului 5 anunţă că a demarat ample controale la staţiile GPL, în urma cărora au fost aplicate nouă sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 12.200 lei.

‘În urma controalelor au fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 12.200 lei pentru neregulile constatate. Totodată, poliţiştii din cadrul Serviciului Protecţia Mediului şi Ecologie Urbană au aplicat două sancţiuni în valoare totală de 3.000 lei. Pentru aspectele ce nu au putut fi stabilite la faţa locului, reprezentanţii societăţilor au fost invitaţi la sediul Primăriei Sectorului 5 pentru definitivarea controlului. Pentru staţia GPL situată pe Strada Fabrica de Chibrituri nr. 5, chiar în vecinătatea Primăriei Sectorului 5, a fost demarată procedura privind dezafectarea. La adresa din B-dul Tudor Vladimirescu nr. 50-58 s-a întocmit nota de constatare ca urmare a prezentării tuturor documentelor solicitate’, informează administraţia locală, prin intermediul unui comunicat.

Pentru aspectele ce exced sferei sale de competenţă, Poliţia Locală Sector 5 a făcut adrese către instituţiile abilitate ale statului.

Pe de altă parte, primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, apreciază că este ‘inadmisibil’ ca anumite instituţii să elibereze avize de funcţionare, fără a verifica existenţa autorizaţiei de construire. În acest sens, subliniază că opt staţii de pe raza sectorului au fost sancţionate încă din 2021 pentru că nu aveau autorizaţie de construire, dar că acestea funcţionează în continuare.

‘Instituţiile care au eliberat avize de funcţionare fără a cere şi verifica autorizaţia de construire sunt în culpă. Trebuie urgent modificată legislaţia, pentru a scăpa de aceste bombe cu ceas situate lângă blocuri, în parcări şi lângă sediile instituţiilor. Încă din 2021 am făcut controale la staţiile GPL de pe raza Sectorului 5 şi am amendat acele staţii care funcţionează ilegal. Am făcut toate demersurile legale şi i-am acţionat în instanţă pe cei care îşi desfăşoară activitatea ilegal, dar aceştia funcţionează în continuare, fără să le pese de viaţa oamenilor, în lipsa unei decizii din partea instanţei. Eu nu vreau să mai trec iar printr-o tragedie cum a fost cea de la Colectiv’, a declarat primarul Sectorului 5.

În comunicat se menţionează că autorizaţia de funcţionare nu este eliberată de Primăria Sectorului 5, ci de organele competente în domeniu. De asemenea, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) este cel care emite raportul de protecţie la explozie, transmite sursa citată.

Poliţiştii locali din Sectorul 5 au efectuat, pe linie comercială, 22 controale, la adresele: Petre Ispirescu, nr. 60 şi nr. 92; Calea Rahovei, nr. 242 şi 300-302; Fabrica de Chibrituri, nr. 5; str. Constantin Istrati; B-dul Pieptănari, nr. 86; str. Toporaşi, nr. 14; str. Zeţari, nr. 33; Calea 13 Septembrie, nr. 293- 297; Şoseaua Alexandriei nr. 147A şi 166; Str. Ion Conea nr. 10; Calea Ferentari; Str. Brăniştari.

Sursa: PRESSONLINE

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner