Sector 5: Peste 2 milioane de lei pentru proiecte de infrastructură educaţională, sănătate, amenajare spaţii publice

Consiliul Local Sector 5 a adoptat, în şedinţa de marţi, un proiect care prevede alocarea a peste 2 milioane de lei anul acesta pentru proiecte propuse de locuitorii sectorului sau de firme, asociaţii, ONG-uri care au sediul în această zonă administrativă.

‘Se aprobă implementarea proiectului ‘Bugetare participativă în Sectorul 5’, începând cu exerciţiul bugetar aferent anului 2021. (…) Se aprobă alocarea sumei de 2.100.000 de lei din bugetul local al Sectorului 5 pentru proiectele selectate în cadrul proiectului ‘Bugetare participativă în Sectorul 5′. Suma alocată va fi distribuită pentru un număr de cinci proiecte pe an, cu o valoare de maximum 400.000 de lei/proiect. Suma de 100.000 de lei se va aloca pentru o platformă online destinată bugetării participative’, prevede proiectul de hotărâre, adoptat cu 16 voturi ‘pentru’ şi 10 ‘împotrivă’.

Propunerile de proiecte pot fi pentru infrastructură educaţională, culturală, sportivă; din domeniul social/sănătate; de digitalizare a administraţiei locale şi/sau a învăţământului; protecţie a mediului; amenajare locuri de joacă, spaţii verzi, alei, trotuare, zone pietonale; amenajare spaţii publice (mobilier urban, iluminat public); mobilitate pietonală, infrastructură stradală, siguranţa circulaţiei pe străzile administrate de Consiliul Local Sector 5. Dacă proiectul propus se poate încadra în mai multe domenii va fi menţionat cel considerat relevant/preponderent.

Pot propune proiecte persoanele fizice care au domiciliul/reşedinţa pe teritoriul Sectorului 5 şi care au împlinit 18 ani; persoanele juridice care au sediul social în sector; asociaţiile, fundaţiile şi ONG-urile cu sediul social în sector şi care-şi desfăşoară activitatea în unul sau mai multe dintre domeniile în care pot fi depuse proiecte.

Sursa: PRESSONLINE