Șeful Comisiei de Control al SIE anunță că – Pensiile speciale vor fi istorie / Cere ca inițiativa din Parlament să fie discutată în regim de urgență.

weber

Șeful Comisiei parlamentare de control al Serviciului de Informații Externe, deputatul PSD Mihai Weber, a anunțat în urmă cu câteva minute pe pagina sa de socializare că ”Pensiile speciale vor fi istorie”.

  • Deputatul a anunțat că a susținut desființarea pensiilor speciale și dorește ca inițiativa depusă în Parlament să fie discutată în regim de urgență.

Totodată, Weber face un apel către Guvernul României ca în cazul în care în Parlament această inițiativă o să fie amânată, din diverse motive, să ia în calcul promovarea acestui act normativ printr-o ordonanță de urgență.

”Am susținut necesitatea desființării pensiilor speciale sau găsirea unei variante care să elimine diferența nejustificată dintre pensiile milioanelor de români, cu pensii calculate după criteriul contributivității, și pensiile uriașe ale unor privilegiați. Nu pot fi de acord, și nicăieri în lume nu se întâmplă asta, ca o persoană, indiferent de domeniul în care a activat, să iasă la pensie cu o pensie mai mare decât salariul pe care l-a avut.

Inițiativa este depusă în Parlament și îmi doresc să fie discutată în regim de urgență.

De asemenea, fac un apel către Guvernul României, ca în cazul în care în Parlament această inițiativă o să fie amânată, din diverse motive, să ia în calcul promovarea acestui act normativ printr-o ordonanță de urgență. Este timpul ca pensiile speciale din România să devină istorie!”, a transmis Weber pe facebook.