Senat: Legea de impozitare a pensiilor speciale, RAPORT de adoptare  

Comisia de buget a Senatului a adoptat, marţi, propunerea legislativă care prevede impozitarea pensiilor între 7.000 şi 10.000 de lei cu 30% din sumă. Comisia a decis să impoziteze şi pensiile foştilor preşedinţi.

Senatorii au decis şi ca pensiile speciale de peste 7.000 de lei ale şefilor de stat să fie impozitate. Amendamentul a fost înaintat de senatorul UDMR Tanczos Barna.

Proiectul prevede impozitarea pensiilor între 7.000 şi 10.000 de lei cu 30% din sumă. Iniţiativa legislativa impune şi taxarea pensiilor mai mari de 10.000 de lei cu 50% din sumă. Măsura face parte din pachetul de propuneri propus de Eugen Teodorovici odată cu rectificarea bugetară de la începtul lunii august.

Impozitare vizează persoanele care realizează venituri din „pensii şi/sau indemnizaţii pentru limită de vârstă, primite în baza unor legi/statute speciale denumite în continuare contribuabili, sunt obligate la plata taxei pe veniturile din pensii şi indemnizaţii pentru limită de vârstă, denumită în continuare taxă”, conform proiectului depus la Senat.