Senator Florin Cârciumaru susține retehnologizarea UM Sadu și trecerea în subordinea Ministerului Apărării Naționale

Senator Carciumaru

Conform declarației politice, cu titlul: ”Retehnologizarea UM Sadu și trecerea în subordinea Ministerului Apărării Naționale”, senatorul PSD Florin Cârciumaru anunță public susținerea demersului făcut de Guvernul României privind trecerea în subordinea MApN-ului a societații UM Sadu-societate producătoare de armament și muniție din județul Gorj.

”PSD este singurul partid politic de încredere și capabil să susțină relansarea economică a unor companii de stat care au rezistat crizelor financiare și tranziției.

  • Una din aceste societăți este Uzina Mecanică Sadu, cu sediul în orașul gorjean Bumbești Jiu, care reprezintă o componentă  importantă a industriei de apărare și un producător de marcă apreciat atât pe plan intern, cât și în piețele externe.

Însă pentru a rezista și a face față cerințelor din domeniul producției de muniție, Uzina Mecanică Sadu are nevoie de investiții majore care constau în achiziționarea de mașini automate de ultimă generație pentru că, în ultima perioadă, datorită cerințelor, compania  a crescut capacitatea de producție și, în același timp, a diversificat gama de produse prin includerea unor calibre specifice NATO. 

umsaduDin anul 2002, Uzina Mecanică Sadu este înregistrată ca societate comercială filială a Companiei Naționale ROMARM S.A, cu capital integral de stat, însă din păcate, fondurile necesare investițiilor nu au putut fi depistate de către foștii șefi ai ministerului în subordinea căruia se află. De aceea, susțin, alături de mai mulți colegi de-ai mei din PSD, ca UM Sadu să intre în subordinea și administrarea Ministerului Apărării Naționale pentru că, în momentul de față, obiectul de activitate al uzinei constă în realizarea de produse și asigurarea de servicii privind cercetarea, proiectarea, fabricarea și comercializarea de muniție de infanterie calibre NATO, precum si calibre „Est”, de armament de infanterie și componente pentru acesta, dar și elemente pirotehnice de inițiere.

Florin Carciumaru presedinte Comisie administratie senatCa lider al organizației PSD Gorj și senator, sunt de acord cu proiectul de ordonanță de urgență inițiat de Guvernul României, conform căruia toată Compania Națională ROMAR M S.A, cu cele 15 filiale subordonate, să treacă de sub tutela Ministerului Economiei sub cea a Ministerului Apărării Naționale.

Societatea Uzina Mecanică Sadu S.A deține un număr de aproape 900 de angajați și este membră a Asociației Patronale Române a Producătorilor de Tehnică Militară PATROMIL, iar majoritatea activităților de import – export le derulează prin C.N. ROMARM S.A, C.N. ROMTEHNICA S.A, precum și prin alte firme de comerț.” se precizează în declarația transmisă de senatorul Cărciumaru.