joi, noiembrie 30, 2023

Şerban Todorică-Constantin, Președintele Consiliului Județean Braşov, întâlnire cu șeful ROMATSA, pe tema programului actual al Aeroportului Braşov

Şerban Todorică-Constantin, Președintele Consiliului Județean Braşov, s-a întânit cu Marius-Adrian Cojoc, directorul general al Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA RA, pe tema programului actual al Aeroportului Braşov şi a perspectivelor de modificare a acestuia în contextul extinderii activităţilor de transport aerian.

Discuţiile s-au purtat la Bucureşti, în prezenţa reprezentanţilor conducerii administrative şi executive a Regiei Autonome „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav” RA, a oficialilor din cadrul Autorităţii Aeronautice Civile Române (AACR) şi a specialiştilor ROMATSA – fără aportul şi implicarea cărora operaţionalizarea Aeroportului Braşov la 15 iunie 2023 ar fi fost imposibilă.

Cu acest prilej, preşedintele CJ Braşov a reafirmat necesitatea continuării şi întăririi parteneriatului pe care administraţia judeţeană l-a dezvoltat în ultimii ani cu cele două autorităţi care reglementează activitatea aeronautică la nivel naţional, AACR şi ROMATSA, un parteneriat iniţiat în perioada în care la conducerea judeţului s-a aflat Adrian-Ioan Veştea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Şerban Todorică-Constantin şi-a exprimat convingerea că toţi factorii de decizie care au contribuit la implementarea AIBG sunt de acord să adopte toate măsurile necesare susţinerii şi dezvoltării activităţilor de transport asigurate de cel mai tânăr şi mai modern aeroport al României, în măsura în care acestea sunt justificate obiectiv, pe baza unor analizelor economice şi sub aspectul raportului cost-beneficiu.

Citește și:   Președintele CJ Arad Iustin Cionca: finanțare în valoare de 9,6 mil. lei pentru modernizarea drumului comunal 50B și a străzilor aferente localității Leasa

Concret, s-a convenit necesitatea ca în perioada imediat următoare conducerea executivă a RA „AIBG” să înainteze la ROMATSA o solicitare de extindere a programului de funcţionare, bazată pe o documentaţie care să ţină cont atât de datele economice reieşite din primele trei luni de activitate aeroportuară, cât şi de rezultatele consultării companiilor aeriene pe tema orarului actual 7:00-19:00 şi a interesului lor imediat sau de perspectivă în ceea ce priveşte stabilirea unei baze de operare la Braşov.

De asemenea, documentaţia va trebui să aibă în vedere limitările bugetare ale Regiei „AIBG” şi măsura în care extinderea programului de lucru va avea un impact asupra bugetului Consiliului Judeţean.

În cadrul discuţiilor, conducerea Romatsa R.A a agreat propunerea de extindere etapizată a orarului AIBG, astfel încât programul să corespundă cu necesităţile operatorilor aerieni care activează în prezent pe Aeroportul Braşov sau care sunt interesaţi să iniţieze curse.

„Este evident pentru toată lumea că fără sprijinul, implicarea şi expertiza de specialitate asigurată de ROMATSA, n-am fi putut deschide şi opera aeroportul nostru la termenul pe care ni l-am propus şi ni l-am asumat. În continuare avem nevoie de ROMATSA şi contăm pe susţinerea conducerii şi a domnului director general Marius-Adrian Cojoc pentru luarea tuturor măsurilor care să permită prelungirea programului de funcţionare a Aeroportului Braşov. Am convingerea că un program extins este posibil şi fezabil pentru toţi factorii implicaţi.”, a declarat preşedintele CJ Şerban Todorică-Constantin.

Sursă: Facebook Consiliul Județean Brașov

spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner