sâmbătă, decembrie 9, 2023

Sibiu: Drumarii au pus asfalt peste un câine mort pe o şosea din comuna Porumbacu de Jos

Drumarii au turnat asfalt peste un câine mort, pe o şosea din comuna Porumbacu de Jos, la ieşirea spre municipiul Sibiu, ceea ce a trezit nemulţumire pe reţelele de socializare, după ce imaginile cu căţelul au fost publicate pe Internet de un localnic, scrie Agerpres.

Primarul localităţii Porumbacu de Jos, Georgeta Maria Poşa, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că a fost sesizată Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov, ai cărei drumari se pare că au pus asfalt peste câinele mort de pe marginea şoselei.

„Secţia de Drumuri Naţionale Sibiu a avut intervenţii la lucrarea care a fost făcută anul trecut. (…) Şi eu cer explicaţii în continuare şi am apelat la cei de la Sibiu”, a spus primarul Georgeta Maria Poşa.

În replică, DRDP Braşov susţine că este puţin probabil ca drumarii să fi lucrat şi să nu observe câinele mort pe marginea şoselei şi iau în calcul că poate un tractor a trecut pe urmă pe acel drum şi a lovit câinele sau a adus pe roţile sale corpul animalului şi l-a călcat în amestecul pus de muncitori.

„Imaginile sunt din zona unor lucrări executate pe perioada de garanţie de către un prestator, lucrări ce constau în reprofilarea stratului rutier bituminos foarte subţire cu o grosime variabila de 0,5 – 1 cm. Procesul tehnologic este următorul: se frezează 1 cm din stratul de uzură, se emulsionează suprafaţa, iar apoi se aşterne un strat de 0,8 cm de agregate pentru o aderenţă mai bună. Aceste lucrări au fost executate în interiorul marcajului de delimitare a părţii carosabile. Acel leş de animal, adus de pe un drum lateral, probabil pe roţile unui tractor, a ajuns acolo după momentul finalizării procesului tehnologic, dar a rămas aderent din cauza adezivităţii emulsiei bituminoase proaspăt turnate”, a transmis purtătorul de cuvânt al DRDP Braşov, Robert Elekes.

Ce este sigur este că angajaţii de la DRDP Braşov au îndepărtat leşul câinelui şi au reparat acea porţiune de asfalt, după ce imaginile au ajuns pe reţelele de socializare.

„Leşul a fost îndepărtat de colegii noştri în timpul reviziilor zilnice”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al DRDP Braşov.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner